Pastasalade met ovengedroogde tomaatjes en Feta

Laatst deelde ik het recept voor ovengedroogde tomaatjes, deze verwerkte ik in deze pastasalade met Feta.

Pastasalade met ovengedroogde tomaatjes en Feta

Porties: 2 personen

Ingrediënten

Pastasalade

  • 150 gr Grand'Italia Salade pasta casarecce (of een andere pasta naar keuze)
  • 4 flinke el ovengedroogde tomaatjes
  • 12 zwarte olijven in plakjes
  • 75 gr Feta
  • 1/2 komkommer in blokjes
  • 1/2 oranje paprika in blokjes
  • 1/2 rode paprika in blokjes
  • 1 1/2 el verse kruiden (zoals basilicum, peterseli en oregano)

Dressing

  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1/2 el wate
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 1 tl honing
  • 1/2 teentje knoflook uit de knoflookpers
  • wat versgemalen zout en peper

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet even opzij.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en spoel af met koud water. Laat de pasta goed uitlekken.
  • Doe de pasta in een schaal en schep de dressing, verse kruiden, zwarte olijven, oranje paprika, rode paprika en de ovengedroogde tomaatjes er doorheen.
  • Verdeel de salade over de borden en verkruimel de Feta er overheen.
  • Strooi er eventueel nog wat versgehakte peterselie overheen.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating