Laatst deelde ik het recept voor ovengedroogde tomaatjes, deze verwerkte ik in deze pastasalade met Feta.
Pastasalade met ovengedroogde tomaatjes en Feta
Ingrediënten
Pastasalade
- 150 gr Grand'Italia Salade pasta casarecce (of een andere pasta naar keuze)
- 4 flinke el ovengedroogde tomaatjes
- 12 zwarte olijven in plakjes
- 75 gr Feta
- 1/2 komkommer in blokjes
- 1/2 oranje paprika in blokjes
- 1/2 rode paprika in blokjes
- 1 1/2 el verse kruiden (zoals basilicum, peterseli en oregano)
Dressing
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1/2 el wate
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl witte wijnazijn
- 1 tl honing
- 1/2 teentje knoflook uit de knoflookpers
- wat versgemalen zout en peper
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet even opzij.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en spoel af met koud water. Laat de pasta goed uitlekken.
- Doe de pasta in een schaal en schep de dressing, verse kruiden, zwarte olijven, oranje paprika, rode paprika en de ovengedroogde tomaatjes er doorheen.
- Verdeel de salade over de borden en verkruimel de Feta er overheen.
- Strooi er eventueel nog wat versgehakte peterselie overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
hoe zit het met het toevoegen van wat kaas daar? zal daarna lekker smaken?
Lekker gerecht, wel echt veel te weinig voor als je met mannen eten!