Thaise noodlesoup met rundvlees

Een heerlijk noodlesoepje met gestoofd rundvlees. Te bereiden in de slowcooker of braadpan. Voeg voor wat extra pit meer srirascha toe als je dat lekker vindt.

Thaise noodlesoup met rundvlees

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 400 gr runderpoulet (of riblappen/sucadelappen) in blokjes
  • 500 ml water bij gebruik slowcooker
  • 600 ml water bij gebruik braadpan
  • 125 gr soba noodles
  • 3 bosuitjes in stukjes
  • 3 worteltjes in schuine stukjes gesneden
  • 1 serehstengel
  • 2 el tomatenpuree
  • 3 el vissaus
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl 5-spices
  • 1 tl srirascha
  • 1 el sojasaus
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
  • 1 steranijs
  • 1/2 runderbouillonblokje
  • handje Thaise basilicum
  • 2 el grof gehakte verse koriander
  • olie om in te bakken

Instructies

Slowcooker

  • Doe het vlees met de gemberpoeder, 5-spices en de vissaus in een kom en meng door elkaar. Laat het geheel op kamertemperatuur een uurtje marineren.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het vlees kort rondom aan.
  • Schep het vlees uit de koekenpan en leg het vlees in de slowcooker.
  • Kneus de serehstengel en leg deze samen met de worteltjes en steranijs op het vlees.
  • Fruit in het bakvet van het vlees de ui met de knoflook in 5 minuutjes aan, tot de ui zacht is, maar niet bruin.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg 500 ml water met het halve bouillonblokje toe en warm het geheel door.
  • Giet het geheel bij het vlees in de slowcooker.
  • Leg het deksel op de slowcooker en laat het geheel ca 7 uur stoven, tot het vlees lekker zacht is.
  • Voeg de srirascha en de sojausaus toe en roer het geheel goed door elkaar.
  • Zet de slowcooker op de hoogste stand en voeg de witte delen van de bosuitjes toe. Laat nog een kwartiertje garen.
  • Kook ondertussen de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de noodles goed uitlekken in een zeef en verdeel ze over 2 kommen.
  • Vis de serehstengel en steranijs uit de soep en verdeel de soep over de kommen.
  • Verdeel de groene delen van de bosui, koriander en Thaise basilium er overheen.

Braadpan

  • Doe het vlees met de gemberpoeder, 5-spices en de vissaus in een kom en meng door elkaar. Laat het geheel op kamertemperatuur een uurtje marineren.
  • Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak het vlees kort rondom aan.
  • Schep het vlees uit de braadpan en zet het even opzij.
  • Fruit in het bakvet van het vlees de ui met de knoflook in 5 minuutjes aan, tot de ui zacht is, maar niet bruin.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee. Leg het vlees terug in de pan.
  • Voeg 600 ml water met het halve bouillonblokje toe en warm het geheel door.
  • Voeg de gekneusde serehstengel, worteltjes en steranijs toe.
  • Zet de warmtebron op de laatste stand en laat het geheel met het deksel op de pan in ca 3-5 uur zachtjes stoven.
  • Voeg de srirascha en de sojausaus toe en roer het geheel goed door elkaar.
  • Voeg de witte delen van de bosuitjes toe. Laat nog een kwartiertje garen.
  • Kook ondertussen de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de noodles goed uitlekken in een zeef en verdeel ze over 2 kommen.
  • Vis de serehstengel en steranijs uit de soep en verdeel de soep over de kommen.
  • Verdeel de groene delen van de bosui, koriander en Thaise basilium er overheen.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating