Mexicaanse salade met mini maïs

Een heerlijke Mexicaanse salade met veel groente en kipfilet.

 

 

Mexicaanse salade met mini maïs

Porties: 2 personen

Ingrediënten

Dressing

  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el honing
  • sap van een halve limoen
  • wat versgemalen zout en peper

Salade

  • 100 gr romaine sla
  • 100 gr verse mini maïs (o.a. verkrijgbaar bij Crisp en Jumbo)
  • 80 gr kidneybonen (blikje)
  • 12 cherry tomaatjes gehalveerd
  • 1 rode paprika in fijne blokjes gesneden
  • 1 avocado in blokjes gesneden
  • versgehakte koriander
  • handje tortilla chips

Kipfilet

  • 300 gr kipfilet in blokjes gesneden
  • 1 el paprika poeder
  • 1 tl caynkruiden
  • 1 tl oregano
  • versgemalen zout en peper
  • olijfolie om in te bakken

Instructies

  • Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet even opzij.
  • Breng wat water aan de kook in een pannetje en kook hierin de mini maïs in 4 minuten.
  • Giet de mini maïs af onder de koude kraan en laat de maïs goed uitlekken.
  • Halveer de mini maïs in de lengte en grill beide kanten in een grillpan.
  • Meng het paprika poeder, cayenne, oregano en wat versgemalen zout en peper door de blokjes kipfilet. En verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan.
  • Bak de blokjes kipfilet in 10 minuten gaar.
  • Stort het blikje kidneybonen in een zeef en spoel af onder de koude kraan. Laat de kidneybonen goed uitlekken. Doe de kidneybonen samen met de romaine sla, blokjes paprika, blokjes avocado en gehalveerde cherry tomaatjes bij elkaar in een kom en meng door elkaar.
  • Verdeel de salade over 2 kommen en verdeel de dressing er overheen.
  • Verdeel de kipfilet over de kommen en bestrooi het geheel met wat versgehakte koriander.
  • Serveer de tortilla chips erbij.

Mexicaanse salade met mini maïs


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating