Van bloemkool ben ik geen liefhebber. Maar tijdens het boodschappen bestellen kwam ik paarse bloemkool tegen. Deze bloemkool is zachter van smaak dan zijn witte broertje. Dat moest ik dus proberen! Om de mooie kleur te behouden wordt aangeraden de bloemkool niet te koken, want dan vervaagt de mooie paarse kleur. Het beste is om de bloemkool daarom te stomen, maar ik besloot de paarse bloemkool te roosteren in de oven. En het resultaat is erg lekker geworden!
Paarse bloemkool is verkrijgbaar van juni-september. Mocht je geen paarse bloemkool kunnen vinden, dan kun je natuurlijk ook gewoon witte bloemkool gebruiken.
Ingrediënten
- 1 paarse bloemkool (o.a. verkrijgbaar bij Crisp)
- 3 el olijfolie
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl uienpoeder
- versgemalen zout en peper
- snufje chiliflakes
- 15 gr versgeraspte parmezaan
- wat versgehakte peterselie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 230 graden (hetelucht).
- Snij de bloemkool in roosjes en halveer de roosjes.
- Leg de roosjes met de snijkant op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Meng de olijfolie met de Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, uienpoeder en paprikapoeder door elkaar. Verdeel het mengsel met een bakkwastje over de gehalveerde bloemkoolroosjes.
- Bestrooi het geheel met wat versgemalen zout en peper en een snufje chiliflakes.
- Schuif de bakplaat in de oven en rooster de bloemkoolroosjes 15 minuten.
- Haal de bakplaat uit de oven en verlaag de temperatuur naar 180 graden (hetelucht).
- Bestrooi de bloemkoolroosjes met de parmezaan.
- Schuif de bakplaat terug in de oven en rooster nog 5 minuten, tot de parmezaan is gesmolten en wat is gebakken.
- Bestrooi het geheel met wat versgehakte peterselie.
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken
Wil je ook geen recept meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram, dat zou ik ook super leuk vinden.
toevallig vandaag een paarse bloemkool tegen gekomen, maar geen idee wat er mee te doen, kom ik dit recept tegen, lijkt me erg lekker, maar wat eet je nu verder bij zoiets
Wij aten er geroosterde aardappeltjes uit de oven met kipfilet bij. Smaakte goed bij elkaar.
Wat een leuk recept! Oventijd was iets te lang aangezien het een mini paarse bloemkool betrof. Na 8/9 minuten is het al goed/gaar. Ga ik vaker maken, dank je wel!!