Griekse pita’s zoals bij de Griek. Deze pita’s zijn anders dan de pitabroodjes welke worden opengesneden en gevuld met shoarma. Deze pita’s worden dubbelgeklapt met een vulling ertussen. Ook zijn ze heerlijk om zelfgemaakte Tzatziki mee te eten.
Griekse pita’s
Ingrediënten
Deeg
- 200 gr tarwebloem
- 120 gr water
- 4 gr zout
- 2 gr instant gist.
- 10 gr extra vierge olijfolie
- 1/2 el honing
Verder nodig
- Olijfolie om in te bakken
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar in de kom van een keukenmachine en kneed in ca 10 minuten tot een mooi soepel deegje.
- Vet een schone kom in met een dun laagje olijfolie en bol het deeg losjes op.
- Leg het deeg met de bovenkant naar beneden en draai de bol om, zodat alle kanten bedekt zijn met een laagje olijfolie.
- Dek de kom af en laat het deeg 2 uur rijzen.
- Verdeel het deeg in 4 stukjes en bol de stukjes deeg losjes op. Laat de bolletjes deeg 10 minuten rusten onder folie of een theedoek.
- Bestrooi het werkblad met een dun laagje bloem en rol een bolletje deeg uit tot een ronde lap van ca 14 cm.
- Vet een koekenpan in met een dun laagje olijfolie en en leg het uitgerolde deeg in de pan. Bak de onderkant tot er aan de bovenkant luchtbellen ontstaan en de onderzijde mooi goudbruin is. Bestrijk de bovenzijde met wat olijfolie en draai om.
- Bak de andere kant ook nog even tot ook deze kant mooi goudbruin is. Maar bak niet langer dan nodig, want de pita hoort soepel te blijven.
- Leg de gebakken pita tussen en theedoek.
- En ga zo verder met de rest van het deeg.
- Serveer de pita’s het liefst direct en lauwwarm.
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken
Wil je ook geen recept meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram, dat zou ik ook super leuk vinden.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.