Gekarameliseerde uien zijn helemaal niet moeilijk om te maken, je hebt er alleen wat tijd en geduld voor nodig. De uien hebben tijd nodig om lekker zacht te worden en na een tijdje beginnen ze te karameliseren. Heerlijk op bijvoorbeeld een broodje hamburger, gebakken aardappeltjes, op een biefstukje of op de stamppot.
Gekarameliseerde uien
Ingrediënten
- 500 gr gepelde uien
- 50 gr boter
- snufje zout
- 1 tl balsamico
- 3 el water
Instructies
- Snij de gepelde uien in halve ringen.
- Smelt de boter in een ruime koekenpan en doe de halve uiringen met een snufje zout erbij.
- Fruit de uiringen zachtjes aan tot ze glazig zien, maar niet bruin.
- Zet de warmtebron op een laag pitje en laat de uiringen zachtjes sudderen. Schep regelmatig even om zodat de uien niet aanbakken.
- Ga door tot de uien mooi bruin kleuren, dit duurt ca een uur.
- Doe de balsamico erdoor en roer goed door en breng de uien nog wat op smaak met een snufje zout.
- Blus de uien af met een el water en roer goed door. Wacht tot het water is verdampt. Herhaal dit met nog 2 el water.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.