Flensjes en crêpes zijn superdunne pannenkoeken. Eigenlijk vind ik deze lekkerder dan een gewone dikkere pannenkoek. Lekker als lichte maaltijd of als dessert. Ik vulde ze met niet al te zoete aardbeienjam en strooide er wat poedersuiker overheen. Superlekker!
Maar je kunt ze natuurlijk met alles vullen wat je lekker vindt. Zoals Nutella, banketbakkersroom, vers fruit, noem maar op. Ook lekker met een bolletje vanille ijs en chocoladesaus.
Het spreidstokje dat ik gebruikte om het beslag mooi over de pan te verdelen bestelde ik bij bol.com.
Basisrecept flensjes
Ingrediënten
- 500 ml melk
- 250 gr bloem
- 150 gr ei (3 eieren)
- 50 gr gesmolten boter
- 25 gr kristalsuiker
- 1 tl vanille extract
- 1/4 tl zout
Instructies
- Doe de bloem met het zout, suiker, vanille extract, de eieren en de helft van de melk in een beslagkom en klop met een garde tot een glad mengsel.
- Voeg de rest van de melk toe en klop weer goed door tot een glad mengsel.
- Voeg de gesmolten boter toe en klop nog een keer goed door.
- Dek de kom af en zet de kom een uurtje in de koelkast.
- Verwarm een anti aanbakpan op middelhoog vuur en smelt een klein beetje boter in de pan.
- Giet wat van het beslag in de pan, net voldoende om de bodem van de pan met te bedekken. Ik gebruikte hiervoor een ijschep.
- Verdeel snel het beslag over de bodem van de pan met behulp van een spatel.
- Draai het flensje om zodra de bovenkant droog is en bak de onderkant nog enkele seconden.
- Serveer de flensjes (lauw)warm.