Een simpel recept voor gehaktballetjes met ananas in zoetzure saus.
Gehaktballetjes met ananas in zoetzure saus
Ingrediënten
Gehaktballetjes
- 500 gr rundergehakt
- 1 el versgehakte peterselie
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl uipoeder
- 1 tl knoflookpoeder
Zoetzure saus
Verder
- 1 rode paprika in reepjes gesneden
- 250 gr verse ananas in stukjes
- 2 el witte wijnazijn
- wat versgehakte peterselie
- scheutje olijfolie
- 4 el allesbinder
Instructies
Slowcooker
- Kneed de ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar en draai balletjes ter grote van een bitterbal.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom even aan.
- Doe de ingrediënten voor de saus in de slowcooker en roer door elkaar.
- Voeg de gehaktballetjes, reepjes paprika en ananasstukjes toe en roer voorzichtig door elkaar.
- Leg het deksel op de slowcooker en laat het geheel 4 uurtjes stoven op de laagste stand.
- Haal het deksel van de slowcooker en roer de witte wijnazijn met 4 el allesbinder zachtjes door de saus.
- Zet de slowcooker op de hoogste stand en laat de saus met het deksel van de slowcooker nog een kwartiertje indikken.
- Serveer de gehaktballetjes met rijst en bestrooi het geheel met wat versgehakte peterselie.
Braadpan
- Kneed de ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar en draai balletjes ter grote van een bitterbal.
- Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak de gehaktballetjes rondom even aan.
- Haal de balletjes uit de pan en zet ze even opzij.
- Veeg de braadpan met een keukenpapiertje schoon.
- Doe de ingrediënten voor de saus in de braadpan en roer door elkaar.
- Voeg de gehaktballetjes, reepjes paprika en ananasstukjes toe en roer voorzichtig door elkaar.
- Leg het deksel op de braadpan en laat het geheel een uurtje stoven op het laagste pitje.
- Haal het deksel van de braadpan en roer de witte wijnazijn met 2 el allesbinder zachtjes door de saus.
- Zet de warmtebron iets hoger en laat de saus met het deksel van de pan nog een kwartiertje indikken.
- Serveer de gehaktballetjes met rijst en bestrooi het geheel met wat versgehakte peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!