Gehaktballetjes met ananas in zoetzure saus

0 reacties

Een simpel recept voor gehaktballetjes met ananas in zoetzure saus.

Gehaktballetjes met ananas in zoetzure saus

4.8 van 6 stemmen

Ingrediënten

Gehaktballetjes

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 el versgehakte peterselie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl uipoeder
  • 1 tl knoflookpoeder

Zoetzure saus

  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 75 ml honing
  • 1 el sojasaus
  • 125 ml ketchup bijv. Mutti
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uipoeder

Verder

Instructies
 

Slowcooker

  • Kneed de ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar en draai balletjes ter grote van een bitterbal.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom even aan.
  • Doe de ingrediënten voor de saus in de slowcooker en roer door elkaar.
  • Voeg de gehaktballetjes, reepjes paprika en ananasstukjes toe en roer voorzichtig door elkaar.
  • Leg het deksel op de slowcooker en laat het geheel 4 uurtjes stoven op de laagste stand.
  • Haal het deksel van de slowcooker en roer de witte wijnazijn met 4 el allesbinder zachtjes door de saus.
  • Zet de slowcooker op de hoogste stand en laat de saus met het deksel van de slowcooker nog een kwartiertje indikken.
  • Serveer de gehaktballetjes met rijst en bestrooi het geheel met wat versgehakte peterselie.

Braadpan

  • Kneed de ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar en draai balletjes ter grote van een bitterbal.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak de gehaktballetjes rondom even aan.
  • Haal de balletjes uit de pan en zet ze even opzij.
  • Veeg de braadpan met een keukenpapiertje schoon.
  • Doe de ingrediënten voor de saus in de braadpan en roer door elkaar.
  • Voeg de gehaktballetjes, reepjes paprika en ananasstukjes toe en roer voorzichtig door elkaar.
  • Leg het deksel op de braadpan en laat het geheel een uurtje stoven op het laagste pitje.
  • Haal het deksel van de braadpan en roer de witte wijnazijn met 2 el allesbinder zachtjes door de saus.
  • Zet de warmtebron iets hoger en laat de saus met het deksel van de pan nog een kwartiertje indikken.
  • Serveer de gehaktballetjes met rijst en bestrooi het geheel met wat versgehakte peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating