Zelf appelflappen bakken

Zelf appelflappen bakken

0 reacties

Bij Albert Heijn vond ik plakjes vers bladerdeeg in het koelvak, deze zijn net iets groter dan de diepvries bladerdeegplakjes, wat mooi is voor zelfgemaakte appelflappen. Die moest ik dus uitproberen! Ik had ook nog wat appels in huis, dus ging meteen aan de slag.

Met dit recept maak je 5 heerlijke appelflappen. Natuurlijk kun je ook diepvries bladerdeeg gebruiken, dan zijn ze ietsjes kleiner en haal je 6 appelflappen uit dit recept.

Zelf appelflappen bakken

Zelf appelflappen bakken

3.5 van 2 stemmen
Porties 5 stuks

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 2 grote appels ik gebruikte Goudrenetten
  • 50 gr kristalsuiker
  • 50 gr rozijnen
  • 20 gr abrikozenjam
  • 2 tl aardappelzetmeel of maïzena
  • snufje kaneel

Verder

  • water
  • kristalsuiker

Instructies
 

  • Schil de appels en snij ze in hele kleine blokjes.
  • Doe de blokjes appel met de suiker, abrikozenjam en rozijnen in een pan en laat op een laag pitje ca 5 minuten sudderen. Tot de blokjes appel een klein beetje zachter zijn en wat vocht los hebben gelaten.
  • Roer het kaneel en aardappelzetmeel erdoor en laat zachtjes sudderen tot het vocht is gaan binden en het geheel iets aan elkaar blijft plakken.
  • Laat het mengsel wat afkoelen.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 210 graden (boven- en onderwarmte).
  • Verdeel de appelvulling in hoopjes over het midden van de plakjes bladerdeeg.
  • Bestrijk de randjes van het bladerdeeg met wat water en vouw de punten naar elkaar toe. Druk de randjes goed aan, zodat er straks geen appelvullingen tussenuit kan lopen.
  • Verdeel een laagje kristalsuiker over een bordje en bestrijk de appelflappen met water. Druk de appelflappen met de bovenkant in de suiker.
  • Leg de appelflappen op een met bakpapier beklede bakplaat, zorg dat ze ietsjes uit elkaar liggen.
  • Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de appelflappen in ca 20-22 minuten gaar en goudbruin.
  • Laat de appelflappen afkoelen op een rooster en eet ze zo vers mogelijk, dan zijn ze het allerlekkerst.

Notities

Mocht je niet willen dat de randjes iets te hard gaan kleuren, zoals bij mij, dan kun je ze tussentijds losjes afdekken met een stukje aluminiumfolie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating