Courgette gevuld met pasta en gehakt.
Gevulde courgette met pasta en gehakt
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 250 gr rundergehakt
- 200 ml polpa
- 100 gr mini fusili
- 1 ui fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- snufje chilipoeder
- 1 el tomatenpuree
- 1/2 el oregano
- 6 blaadjes verse basiclium
- wat geraspte kaas
- versgemalen zout en peper
- wat chilivlokken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
- Snijd de courgette in de lengte doormidden en schraap met een theelepeltje wat eruit, zodat er holtes ontstaan.
- Bestrijk de courgette met wat olijfolie en bestrooi met wat versgemalen zout en peper.
- Bak de courgette 10 minuten in de oven.
- Na het bakken kan er In de holtes wat vocht zitten, dep het vocht weg met een keukenpapiertje.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta goed uitlekken.
- Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit op een laag pitje de ui met de knoflook 5 minuten aan, tot de ui zacht is maar niet bruin.
- Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
- Voeg de polpa, paprikapoeder, snufje chilipoeder en de oregano toe en roer goed door.
- Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes en meng door de saus. Breng de saus verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.
- Meng de uitgelekte pasta erdoor.
- Verdeel het geheel over de uitgeholde courgette.
- Bestrooi het geheel met wat geraspte kaas.
- Bak de courgette nog 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en goudbruin. Bestrooi de gevulde courgette met wat versgehakte peterselie en wat chilivlokken.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Met riso is dit nóg lekkerder!
Ik ga het proberen!