Smashed potatoes

2 reacties

Geen zin om aardappels te schillen? Voor dit recept kun je je schilmesje lekker in het messenblok laten staan!

De aardappels worden ongeschild en in zijn geheel gekookt en daarna platgedrukt. Overgoten met knoflookboter en ze kunnen de oven in. Super lekker en makkelijk! Wij aten bij het stoofvlees, maar eigenlijk zijn ze overal lekker bij.

Smashed potatoes

4 van 2 stemmen
Porties 3 personen

Ingrediënten

  • 600 gr kleine aardappelen in de schil (ik gebruikte Frieslanders)
  • snuf zout
  • 75 gr boter
  • 2 teentjes knoflook uit de knoflookpers
  • versgemalen peper
  • grof zeezout
  • wat versgehakte peterselie

Instructies
 

  • Zet de aardappels onder water in een pan met een snuf zout en breng aan de kook.
  • Kook de aardappels ca 20-25 minuten gaar. Controleer met de punt van een schilmesje of ze goed gaar zijn.
  • Giet de aardappels af en laat ze even uitstomen, zodat ze goed droog zijn.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte).
  • Smelt de boter in een pan en roer de knoflook erdoor.
  • Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze plat met de onderkant van een glas, tot ongeveer een cm dikte.
  • Giet de knoflookboter er overheen en schuif de geplette aardappels even over de bakplaat, zodat ook de onderkant wat bedekt is met knoflookboter.
  • Bestrooi de platgestampte aardappels met wat versgemalen peper.
  • Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de aardappels in 30 minuten goudbruin en krokant.
  • Bestrooi met wat grof zeezout en versgehakte peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking, lees mijn disclaimer voor meer informatie over samenwerkingen op marielleindekeuken.nl

2 Reacties

  1. dat ziet er wel lekker uit, maar kan dat ook met kruimige aardappels??

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating