Gyoza, dumplings met kip en shiitake

0 reacties

Wanneer ik Sushi bestel bij Asahi in Dordrecht neem ik er vaak Gyoza bij. Deze kippasteitjes met een sausje vind ik echt heerlijk.

Maar zelf had ik ze nog niet eerder gemaakt, tijd om daar verandering in te brengen! Bij Toko Yvon kocht ik een pakje Gyoza skin (Dumpling vellen), van het merk Happy Belly. Dit zijn flinterdunne ronde velletjes deeg van 10 cm doorsnede. Natuurlijk kun je ze ook zelf maken, maar dit is best nog een werkje. Dus ik ging dit keer voor makkelijk en het resultaat is erg lekker geworden.

Gyoza, dumplings met kip en shiitake

No ratings yet
Porties 40 stuks

Ingrediënten

Gyoza vulling

  • 500 gr kipgehakt
  • 100 shiitake fijngehakt
  • 4 lente-ui fijngesneden
  • 2 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl sesamolie
  • 2 tl rijstazijn (of witte wijnazijn)
  • snufje fijngemalen witte peper
  • 1 tl gemberpoeder

Sausje

Verder

  • 1 pakje Gyoza skin (Dumpling vellen)
  • wat lente-ui in fijne ringetjes
  • 75 ml water

Instructies
 

  • Laat de Gyoza skin ontdooien.
  • Meng de ingrediënten voor het sausje door elkaar en zet even opzij.
  • Doe de ingrediënten voor de vulling bij elkaar in een kom en kneed goed door elkaar.
  • Pak een velletje Gyoza velletje en leg een theelepel van de vulling in het midden.
  • Bestrijk de randjes met water en vouw de Gyoza dicht. Maak wat plooitjes in de bovenkant. Ga zo door tot alle velletjes en vulling op zijn, bij mij kwam deze hoeveelheid precies uit.
  • Verwarm een ruime koekenpan en bestrijk de bodem met een dun laagje rijstolie of zonnebloemolie.
  • Leg de Gyoza’s erin en bak de onderkantjes goudbruin.
  • Giet het water in de koekenpan en leg een deksel erop.
  • Laat de Gyoza’s op een laag pitje stomen tot het water is verdampt en de Gyoza’s gaar zijn.
  • Serveer de Gyoza’s met het sausje en strooi er nog wat fijngesneden lente-ui overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating