Gestoofde appels, weer eens iets anders dan stoofperen.
Ik liet ze stoven in de slowcooker, maar ze kunnen natuurlijk net als stoofperen ook in een gewone pan klaargemaakt worden. Beide manieren staan in het recept beschreven.
De gestoofde appels kun je eigenlijk overal bij eten. Bijvoorbeeld met stoofvlees, gekookte aardappelen, op een pannenkoek, als toetje met wat yoghurt of maak er apple crumble van.
Gestoofde appels met kaneel
Ingrediënten
- 6 stoofappels ik gebruikte Dijkmans zoet, o.a. verkrijgbaar bij Crisp
- 4 el kristalsuiker
- 1/2 el vanillesuiker
- 4 tl kaneel
- water
- kneepje citroensap
- 1 el maïzena
Instructies
Slowcooker
- Schil de appels en snij ze in 6 partjes.
- Doe de appelpartjes in de slowcooker en vul aan met water tot ze bijna onder staan.
- Voeg het kaneel, kristalsuiker, vanillesuiker en een kneepje citroensap toe en meng door elkaar.
- Leg het deksel op de slowcooker en laat de appeltjes in ca 5 1/2 uur gaar stoven.
- Doe de maïzena in een bakje en roer 3 el van het vocht er doorheen.
- Giet het mengsel bij de gestoofde appeltjes en roer zachtjes door.
- Zet de slowcooker op de hoogste stand en laat nog een half uurtje stoven tot de saus een beetje is ingedikt.
Gewone pan
- Schil de appels en snij ze in 6 partjes.
- Doe de appelpartjes in een ruime pan en vul aan met water tot ze bijna onder staan.
- Voeg het kaneel, kristalsuiker, vanillesuiker en een kneepje citroensap toe en meng door elkaar.
- Leg het deksel op de pan en laat de appeltjes in ca een uur gaar stoven.
- Doe de maïzena in een bakje en roer 3 el van het vocht er doorheen.
- Haal met een schuimspaan de gestoofde appeltjes uit de pan en giet het maïzena papje door het vocht. Zet de warmtebron op middelhoog en laat de saus een paar minuutjes pruttelen tot de saus een klein beetje is ingedikt.
- Schep de gestoofde appeltjes terug in de pan en roer zachtjes door het vocht.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.