Appel-kaneelcake

1 reactie

Een heerlijke herfstachtige cake, met appel en kaneel.

Appel-kaneelcake

4 van 1 stem

Ingrediënten

  • 250 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 250 gr fijne kristalsuiker
  • 5 grote eieren op kamertemperatuur
  • 8 gr vanille suiker
  • 2 Elstar appels in plakjes gesneden
  • 3 tl kaneel
  • 1/4 tl zout

Verder nodig

  • cakevorm van 30 cm
  • stukje bakpapier

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden (boven- en onderwarmte).
  • Doe de boter met de suiker, zout en vanille suiker bij elkaar in de kom van de keukenmachine en klop 10 minuten op de hoogste stand tot het botermengsel luchtig en heel licht van kleur ziet.
  • Voeg een ei toe en klop door tot het ei volledig is opgenomen. Voeg dan weer een ei toe en klop weer door tot het ei volledig is opgenomen. Ga zo door met alle eieren.
  • Zeef het het zelfrijzend bakmeel met de kaneel boven de beslagkom en klop kort door tot het goed is gemengd. Klop niet langer dan nodig. Spatel de appel door het beslag.
  • Vet de cakevorm goed in met boter of bakspray en leg een op maat geknipt velletje bakpapier onderin de cakevorm.
  • Giet het beslag in de cakevorm en verdeel gelijkmatig.
  • Zet de cakevorm in de oven en bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin. .
  • Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Steek hiervoor de satéprikker in het midden van de cake. Haal de satéprikker er weer uit, als er geen beslag aan de satéprikker zit geplakt dan is de cake gaar.
  • Stort de cake op een rooster en laat de cake afkoelen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

One Comment

  1. hallo,
    welke maat eieren zijn er gebruikt?
    en gaat de cake midden in de oven?
    groetjes Wendy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating