spaghetti met gekarameliseerde uien

Spaghetti met gekarameliseerde uien

0 reacties

Laatst maakte ik gekarameliseerde uien en deze vind ik zó ontzettend lekker dat ik ze wel overal bij kan eten.

Dit keer maakte ik spaghetti met gekarameliseerde uien, wat een heerlijke combinatie! De gekarameliseerde uien zijn lekker zoet en de chili vlokken een beetje pittig.

spaghetti met gekarameliseerde uien

Spaghetti met gekarameliseerde uien

4 van 1 stem
Porties 3 personen

Ingrediënten

Gekarameliseerde uien

  • 600 gr uien in halve ringen
  • 2 el balsamico
  • 3 el water
  • 50 gr boter
  • snufje zout

Verder

  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 250 gr kastanje champignons in kwarten gesneden
  • 3 el versgehakte peterselie
  • 2 tl chilivlokken
  • 100 ml water
  • 200 gr spaghetti
  • wat fijngeraspte parmezaan
  • 10 gr boter

Instructies
 

Gekarameliseerde uien

  • Smelt de boter in een ruime koekenpan en doe de halve uiringen met een snufje zout erbij.Fruit de uiringen zachtjes aan tot ze glazig zien, maar niet bruin.
  • Zet de warmtebron op een laag pitje en laat de uiringen zachtjes sudderen. Schep regelmatig even om zodat de uien niet aanbakken.
  • Ga door tot de uien mooi bruin kleuren, dit duurt ca een uur.
  • Doe de balsamico erbij en roer goed door. Breng de uien nog wat op smaak met een snufje zout.Blus de uien af met een el water en roer goed door. Wacht tot het water is verdampt. Herhaal dit met nog 2 el water.
  • Haal de gekarameliseerde uien uit de pan en zet even opzij.

Verder

  • Breng de spaghetti in ruim water met een flinke snuf zout aan de kook. Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Smelt de boter in de koekenpan en bak de champignons 3 minuten, voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog 2 minuutjes mee.
  • Voeg de gekarameliseerde uien toe en meng door elkaar. Breng het geheel verder op smaak met 2 tl chili vlokken en nog wat versgemalen peper.
  • Voeg 100 ml van het pasta kookvocht toe en meng door elkaar.
  • Giet de spaghetti af en meng door het uienmengsel.
  • Verdeel de spaghetti over de borden en bestrooi het geheel met wat fijngeraspte parmezaan, versgehakte peterselie en nog een snufje chiliflakes.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating