Flammkuchen met pancetta en champignons

Flammkuchen met pancetta en champignons

2 reacties

De lekkerste Flammkuchen maak je zelf! Zoals deze Flammkuchen met pancetta en champignons. Lekker voor de lunch of een lichte maaltijd.

Flammkuchen met pancetta en champignons

Flammkuchen met pancetta en champignons

3 van 1 stem
Porties 4 stuks

Ingrediënten

Deeg

  • 380 gr bloem
  • 250 ml water
  • 30 gr olijfolie
  • 7 gr instant gist
  • 5 gr suiker
  • 3 gr zout

Topping

  • 125 gr zure room
  • 2 teentjes knoflook uit de knoflookpers
  • 500 gr kastanjechampignons in dikke plakken
  • 100 gr pancetta in stukjes gesneden
  • handje ruccola
  • 1 tl tijm
  • versgemalen zout en peper

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar in de kom van de keukenmachine en kneed in 8 minuten een mooi soepel deegje.
  • Vet een schone kom lichtjes in met olijfolie en bol het deeg losjes op. Leg het deeg in de kom en draai het een keer om, zodat alle kanten met een laagje lijfolie bedekt zijn.
  • Dek de kom af en laat een uurtje rijzen.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 250 graden (boven- en onderwarmte). Verwarm een pizzasteen mee als je deze hebt of anders een bakplaat.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak de plakjes champignon in ca 5 minuutjes aan, tot ze iets zijn geslonken en wat van het vocht zijn verloren. Bak in de laatste minuut de tijm en wat versgemalen peper en zout mee.
  • Doe de zure room in een bakje en meng de uitgeperste teentjes knoflook en wat versgemalen zout en peper er doorheen. Laat de champignons uitlekken in een zeef.
  • Verdeel het gerezen deeg in 4 stukken en rol het eerste stuk uit tot een zo plat mogelijke lap. Leg het deeg op een vel bakpapier.
  • Verdeel een kwart van het zure room mengsel over het uitgerolde deeg. Verdeel een kwart van de uitgelekte champignons en een kwart van de pancetta er overheen.
  • Leg de Flammkuchen op de pizzasteen of bakplaat in de oven en bak in ca 8 minuten, tot het deeg gaar is en de randjes gaan kleuren. Bij gebruik van de pizzasteen kun je na een paar minuutjes het vel bakpapier er eventueel voorzichtig onderuit trekken.
  • Serveer de Flammkuchen zodra deze uit de oven komt en verdeel er nog wat ruccola overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Flammkuchen met pancetta en champignons

2 Reacties

  1. Beste Marielle,
    Kan dit heerlijke recept ook met kant en klaar flamkuchen deeg van bv Tante Fanny alvast bedankt voor het antwoord

    Groetjes Mieke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating