Hartige taart met broccoli en champignons

0 reacties

Een heerlijke, vegetarische, hartige taart met broccoli, champignons en paprika.

Hartige taart met broccoli en champignons

4.5 van 8 stemmen
Porties 6 punten

Ingrediënten

Hartige taart bodem

  • 350 bloem
  • 175 koude boter in blokjes
  • 50 ml water
  • 1 ei
  • 1 tl zout

Vulling

  • 400 gr broccoli kleine roosjes
  • 400 gr grote kastanjechampignons in kwarten
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 knoflook fijngehakt
  • 150 gr geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 200 gr crème fraiche
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 50 gr zongedroogde tomaten in kleine stukjes
  • 1 el paneermeel

Verder

  • olijfolie om in te bakken
  • springvorm van 20 cm doorsnede en 8 cm hoog (of een iets grotere en lagere)

Instructies
 

Hartige taartbodem

  • Doe bloem, zout en boter bij elkaar in de kom van de keukenmachine en meng met de vlinderhaak tot een kruimelig deeg.
  • Voeg het ei en water toe en kneed kort door elkaar, zodra het een bal vormt is het klaar.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat een uurtje rusten in de koelkast.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van 5 mm dikte.
  • Leg het deeg in de springvorm en snij de randen langs de bovenkant af.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Leg een verkreukeld vel bakpapier op het deeg en stort er een steunvulling in, zoals bakbonen, gedroogde bonen, rijst, etc.
  • Bak de hartige taartbodem 15 minuten. Verwijder de steunvulling en het bakpapier en bak nog 15 minuten.

Vulling

  • Kook de broccoli roosjes in 5 minuten beetgaar.
  • Fruit de ui met de knoflook in een scheutje olijfolie 5 minuten aan, tot de ui zacht is maar niet bruin.
  • Voeg de champignons toe en bak 3 minuten mee. Voeg de paprika toe en bak nog 2 minuten. Laat het mengsel goed uitlekken in een zeef, champignons verliezen toch vaak nog wat vocht.
  • Klop de eieren samen met de crème fraiche los. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, nootmuskaat en wat versgemalen zout en peper. Meng de helft van de kaas er doorheen.
  • Bestrooi de hartige taartbodem met het paneermeel.
  • Meng de broccoli door het champignonmengsel en schep in de taartbodem.
  • Giet het eimengsel er overheen en bestrooi het geheel met de rest van de kaas.
  • Bak de hartige taart in 45-50 minuten gaar en goudbruin.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating