Met dit recept bak je zelf een heerlijke kwarkbol.
Eet de kwarkbol zo vers mogelijk en nog een beetje lauw, super lekker bij het ontbijt of een high tea.
Kwarkbol
Ingrediënten
- 250 gr bloem
- 250 gr volle Franse kwark
- 175 gr Sultana rozijnen
- 2 eieren 100 gram
- 40 gr fijne kristalsuiker
- 10 gr zonnebloemolie
- 10 gr bakpoeder
- 8 gr vanillesuiker
- 5 gr zout
Verder nodig
- springvorm van 20 cm doorsnede
- een klontje gesmolten boter
- wat kristalsuiker om te bestrooien
Instructies
- Doe de rozijnen in een schaaltje en giet er gekookt water over tot ze onder staan. Laat de rozijnen een half uurtje wellen en laat ze goed uitlekken in een zeef.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en doe samen met de kristalsuiker, vanillesuiker, kwark, eieren, zonnebloemolie en het zout in de kom van de keukenmachine.
- Kneed door elkaar tot het goed gemengd is.
- Voeg de gewelde rozijnen toe en kneed nogmaals goed door, tot de rozijnen mooi door het deeg verdeeld zijn.
- Bekleed de springvorm met bakpapier en leg het deeg in.
- Dek de springvorm af met folie of een theedoek en laat het deeg 20 minuten rusten.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
- Zet de kwarkbol in de oven en bak in 40 minuten gaar en goudbruin.
- Haal de kwarkbol uit de oven, verwijder de springvorm en zet de kwarkbol op een rooster.
- Smelt de boter en bestrijk de kwarkbol met een dun laagje boter.
- Strooi er wat kristalsuiker overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het superleuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken
Wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram.

Anto 1 november 2020
Wanneer moet de kwark erin??
Margrietje 29 november 2020
Hallo Mariëlle, ik ben je kwarkbol aan het maken. Met 250 gram bloem wordt het zo’n vochtig beslag, daar kan ik geen rozijnen doorheen kneden. Doe ik iets fout of hoort het deeg zo nat te zijn?
Groetjes, Margrietje
Mariëlle in de Keuken 29 november 2020
Hallo Margrietje, het deeg is wel vochtiger dan gewoon brooddeeg. Groetjes, Mariëlle
Thea 1 februari 2021
Hallo, ik heb de kwarkbol al een paar keer gebakken en vind hem harstikke lekker. Ik zet de rozijnen een nachtje in de ameretto, zooo lekker.
Gr. Thea
Palsterman Godelieve 23 februari 2021
ziet er lekker uit ga het zeker uitproberen