Kwarkbol zelf bakken

18 reacties

Met dit recept bak je zelf een heerlijke kwarkbol.

Eet de kwarkbol zo vers mogelijk en nog een beetje lauw, super lekker bij het ontbijt of een high tea.

Kwarkbol

4.5 van 65 stemmen

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 250 gr volle Franse kwark
  • 175 gr Sultana rozijnen
  • 2 eieren 100 gram
  • 40 gr fijne kristalsuiker
  • 10 gr zonnebloemolie
  • 10 gr bakpoeder
  • 8 gr vanillesuiker
  • 5 gr zout

Verder nodig

  • springvorm van 20 cm doorsnede
  • een klontje gesmolten boter
  • wat kristalsuiker om te bestrooien

Instructies
 

  • Doe de rozijnen in een schaaltje en giet er gekookt water over tot ze onder staan. Laat de rozijnen een half uurtje wellen en laat ze goed uitlekken in een zeef.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder en doe samen met de kristalsuiker, vanillesuiker, kwark, eieren, zonnebloemolie en het zout in de kom van de keukenmachine.
  • Kneed door elkaar tot het goed gemengd is.
  • Voeg de gewelde rozijnen toe en kneed nogmaals goed door, tot de rozijnen mooi door het deeg verdeeld zijn.
  • Bekleed de springvorm met bakpapier en leg het deeg in.
  • Dek de springvorm af met folie of een theedoek en laat het deeg 20 minuten rusten.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Zet de kwarkbol in de oven en bak in 40 minuten gaar en goudbruin.
  • Haal de kwarkbol uit de oven, verwijder de springvorm en zet de kwarkbol op een rooster.
  • Smelt de boter en bestrijk de kwarkbol met een dun laagje boter.
  • Strooi er wat kristalsuiker overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

18 Reacties

  1. Wanneer moet de kwark erin??

  2. Hallo Mariëlle, ik ben je kwarkbol aan het maken. Met 250 gram bloem wordt het zo’n vochtig beslag, daar kan ik geen rozijnen doorheen kneden. Doe ik iets fout of hoort het deeg zo nat te zijn?
    Groetjes, Margrietje

  3. Hallo, ik heb de kwarkbol al een paar keer gebakken en vind hem harstikke lekker. Ik zet de rozijnen een nachtje in de ameretto, zooo lekker.

    Gr. Thea

  4. ziet er lekker uit ga het zeker uitproberen

  5. Lekker en goed gelukt! Wel iets meer bloem gebruikt omdat de eieren qua gewicht zwaarder waren.

  6. freddy RUTTEN

    ik vind een heerlijk recpten voor bij tas koffie of s’morgens bij ontbijt

  7. Erg lekker. Ik heb hem gemaakt met Glutenvrij bakmeel. Hij is niet zo hoog als die van jou maar erg lekker

  8. R Oosterbaan

    het is al jarenbekend dat er in rozijnen en krenten minimaal 18 soorten pesticiden zitten. wat mij betreft maar een alternatief er in.

  9. Heb de kwakbol gemaakt hij was heerlijk ga vakken maken

  10. Dit recept al meerdere keren gebruikt voor het maken van een heerlijke kwarkbol. Ik die de hoeveelheden keer twee en bak de kwarkbol een uur. Perfect!
    Nu vraag ik mij af: is deze kwarkbol ook in te vriezen? Alles bij elkaar is het een groot en zwaar exemplaar. Ik kan het natuurlijk ook gewoon uitproberen.

    • Mariëlle in de Keuken

      Wat leuk om te horen dat deze zo in de smaak valt! Ik heb deze zelf nog nooit ingevroren, maar het zou denk ik best goed moeten lukken.

  11. Dank voor de inspiratie!
    Makkelijk recept om te maken en zeer goed van smaak. Echt een aanrader.
    Invriezen is geen enkel probleem trouwens. Heb ik al een paar keer gedaan.

  12. Ina Feenstra

    Een heerlijke kwarkbol en goed te maken. Ik gebruikte een stenen witte ribbeltjes vorm van 24 cm. zoals op de foto wanneer je naar het recept gaat. Helaas is die wat te klein en ging er nogal wat deeg overheen bij het bakken wat nu onderin mijn oven ligt . Beter is een schaal van 26 cm of een springvorm va 24 cm, is hoger.

  13. Ina Feenstra

    Wil je mijn bericht niet plaatsen? Wat ik schreef over de bakvorm klopt niet dat was met ander gebak. Heb je als je meer bakt. Sorry. Ik schrijf wel een ander bericht.

  14. Ina Feenstra

    Een heerlijke kwarkbol en heel goed te maken , mooi luchtig komt die uit de oven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating