Gestoofde kabeljauw in tomatensaus

1 reactie

Heerlijke gestoofde kabeljauw in tomatensaus met aardappel.

Voeg ook eens wat extra groente, zoals courgette en wortel of zwarte olijven toe. Op zoek naar een ouderwets recept voor kabeljauw in botersaus? Deze kun je hier vinden.

Gestoofde kabeljauw in tomatensaus

4.3 van 14 stemmen
Porties 2 -3 personen

Ingrediënten

  • 500 kabeljauwhaas
  • 1 gele paprika in reepjes
  • 1 grote rode ui fijngesnipperd
  • 2 knoflook fijngehakt
  • 50 ml rode wijn
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 gr tomatenpolpa
  • 1 el paprikapoeder
  • snufje chilipoeder
  • 1 tl tijm
  • 1 el oregano
  • 300 gr vastkokende aardappel in blokjes
  • verse peterselie
  • versgemalen zout en peper
  • olijfolie om in te bakken

Instructies
 

  • Verhit een scheutje olijfolie een een braadpan en fruit op laag vuur de ui met de knoflook in 5 minuten aan, tot de ui zacht is maar niet bruin.
  • Voeg de gele paprika reepjes toe en bak 2 minuutjes mee.
  • Voeg de tomatenpuree en het paprikapoeder toe en bak een minuutje mee.
  • Blus het geheel af met de wijn en giet de tomatenpolpa erbij.
  • Roer goed door en breng de saus op smaak met de tijm, een halve el oregano, een klein snufje chilipoeder en wat versgemalen zout en peper.
  • Meng de blokjes aardappel door de saus en leg het deksel op de pan.
  • Laat de saus een half uurtje zachtjes pruttelen, tot de aardappel net gaar is.
  • Meng een el versgehakte peterselie door de saus.
  • Bestrooi de kabeljauwhaas met wat versgemalen peper en de rest van de oregano.
  • Leg de kabeljauwhaas in de tomatensaus en laat op een laag pitje de kabeljauwhaas met het deksel op de pan in 8 minuten gaar stoven.
  • Bestrooi het geheel met nog wat versgehakte peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

One Comment

  1. In een woord Fantastisch………… ga ik wekelijks op menu zetten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating