Terugblik oktober 2020

0 reacties

En dan zitten we alweer een paar dagen in november, wat vliegt de tijd! De maand oktober was, mede dankzij de coronamaatregelen, een rustige maand. Maar ik zat niet stil en dook regelmatig de keuken in. En ik niet alleen, want mijn recepten werden veel gemaakt, ruim 150.000 unieke bezoekers bezochten marielleindekeuken.nl, superleuk!

Ook was ik deze maand jarig, ik mocht 42 kaarsjes uitblazen. Mijn verjaardag vierde ik op het werk met heerlijke Appelmarijnen, een Dordtse specialiteit van banketbakkerij Van der Sterre. En ‘s avonds liet ik de lekkerste Sushi van Dordrecht bezorgen door Restaurant Asahi.

Boekenpost

De afgelopen maand ontving ik van diverse uitgevers een aantal mooie nieuwe kook- en bakboeken.

Van Kosmos Uitgevers ontving ik Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek. Ik plaatste er al een recensie over, deze kun je hier teruglezen. En ik maakte de pittige kaasballen uit het boek, wat waren deze ontzettend lekker!

Van Culinair Karakter ontving ik BAK! Een boek vol heerlijke broden en andere baksels. Deze recensie kun je hier teruglezen, samen met het recept voor de flapjacks.

Van Veltman uitgevers ontving ik Koken met Pindakaas. Een erg leuk boek voor de Pindakaasliefhebber. Ik maakte al zelf pindaaas en heerlijke wafels uit het boek. De recensie deel ik één dezer dagen met jullie.

Ook ontving ik dit prachtige boek van Veltman uitgevers. Welkom in de wereld van de Patisserie. Van het weekend ga ik er lekker uit bakken en volgt ook de recensie met een heerlijk recept uit het boek.

Foodpost

Van Kroon op het Werk ontving ik de Foodybox herst, een box vol met heerlijke producten om uit te proberen.

Nieuwe recepten

Er kwamen ook weer een aantal nieuwe recepten online:

Brioche croissants

Gestoofde appels met kaneel

Kleine appeltaartjes met walnoten

Mexicaans Chili stoofvlees

Appel-kaneelcake

Bucatini All’Amatriciana

Gehaktballetjes in Stroganoffsaus

Spaghetti met gekarameliseerde uien

Rode bessen meringue taart

Flammkuchen met pancetta en champignons

Hartige taart met broccoli en champignons

  • Gestoofde appels met kaneel
  • Kleine appeltaartjes
  • Mexicaans chili stoofvlees
  • Pittige kaasballen Kookmutsjes
  • Bucatini All’Amatriciana
  • Gehaktballetjes in stroganoffsaus
  • spaghetti met gekarameliseerde uien
  • rode bessen meringue taart met rode bessen van berrybrothers
  • Flammkuchen met pancetta en champignons


De 10 meest bekeken recepten van september 2020

Deze 10 recepten werden de afgelopen maand het meest bekeken op marielleindekeuken.nl.

Heb jij ook een recept van mij gemaakt? Dan vind ik het erg leuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken

1. Hollands Stoofpotje

Hollands stoofpotje

2. Lasagne met lekker veel groente

Lasagne met lekker veel groente

3. Italiaanse gehaktschotel

Italiaanse gehaktschotel

4. Vegetarisch stoofpotje

Vegetarisch stoofpotje

5. Foe yong hai

Foe yong hai zoals bij de Chinees

6. Appel-yoghurtcake

Appel-yoghurtcake

7. Zelf bruin brood bakken

Zelf bruin brood bakken

8. Stoofpeertjes uit de slowcooker

Stoofpeertjes uit de crock-pot slowcooker

9. Hongaarse goulash

Hongaarse goulash

10. Krokante zoete aardappel frietjes

Echt krokante zoete aardappel frietjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*