Karamelsaus

Karamelsaus

0 reacties

Zelfgemaakte karamelsaus is zo lekker en helemaal niet zo moeilijk om te maken.

Heerlijk over ijs, vla, taart, door de koffie, over een pannenkoek, of om gewoon zo een lepeltje te eten. Ik kan er geen genoeg van krijgen.

Bekijk ook hier het filmpje op Instagram.

Karamelsaus

Karamelsaus

No ratings yet

Ingrediënten

  • 170 gr fijne kristalsuiker
  • 130 ml slagroom
  • 50 ml water
  • 40 gr boter op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille extract
  • snufje zout

Instructies
 

  • Doe de kristalsuiker met het water en het vanille extract bij elkaar in een steelpan en breng het suikerwater zachtjes aan de kook.
  • Laat het suikerwater zachtjes pruttelen tot het een mooi karamelkleurtje heeft. Het duurt ongeveer een kwartiertje tot het een mooi kleurtje krijgt. Blijf wel constant bij de pan en draai af en toe de pan even wat rond om de saus in beweging te houden zodat deze niet aanbrand.
  • Verwarm ondertussen de slagroom tot lauwwarm.
  • Haal de pan direct van de warmtebron en voeg de lauwwarme slagroom toe, blijf ondertussen goed roeren met een garde. Pas op want het mengsel gaat nu borrelen en komt wat omhoog.
  • Voeg de boter en het snufje zout toe als de slagroom helemaal is opgenomen. En roer de boter door de karamelsaus.
  • Schenk de saus in een glazen potje en laat de saus helemaal afkoelen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Karamelsaus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating