Pumpkin spice caramel latte

Pumpkin spice caramel latte

0 reacties

Heerlijk, pumpkin spice latte met een vleugje karamel.

Van de pompoenpuree zul je nog wat overhouden, met deze hoeveelheid kun je 3 keer deze heerlijke latte maken. De pompoenpuree kun je tot 2 dagen bewaren in de koelkast of in porties invriezen voor de volgende keer.

Het recept voor de zelfgemaakte karamelsaus kun je hier terugvinden.

Pumpkin spice caramel latte

Pumpkin spice caramel latte

No ratings yet
Porties 1 persoon

Ingrediënten

  • 400 gr pompoenblokjes (ik gebruikte moskaatpompoen, maar een andere soort pompoen kan ook)
  • 200 ml melk
  • 1/2 el vanillesuiker
  • 30 ml sterke espresso (of meer naar smaak)
  • opgeklopte slagroom
  • zelfgemaakte karamelsaus

Pumpkin spice

  • 1 el kaneel
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl gemalen nootmuskaat
  • 1/4 tl gemalen piment
  • mespuntje gemalen kruidnagel

Instructies
 

  • Meng de ingrediënten voor de pumpkin spice door elkaar en bewaar in een afgesloten bakje.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
  • Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de pompoen 30 minuten in de oven.
  • Pureer de geroosterde pompoenblokjes met een staafmixer en druk de puree door een zeef.
  • Giet de melk in een pannetje en doe 1,5 el pompoenpuree en de vanillesuiker erbij.
  • Warm het geheel goed door, maar laat niet koken.
  • Voeg 1 tl pumpkin spice en een halve el karamelsaus toe en schuim het mengsel op met de staafmixer.
  • Giet het mengsel in een grote mok en giet de espresso erbij.
  • Spuit er een flinke toef slagroom op en verdeel er nog wat van de karamelsaus en pompkin spice overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Pumpkin spice caramel latte

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating