Boekentip: Koken met pindakaas + recept voor wafels

0 reacties

Pindakaas is populair over de hele wereld, en dat is niet zo gek, want pindakaas is niet alleen lekker, maar zit ook vol goede dingen: onverzadigde vetten (van het gezonde soort), vezels, eiwitten, kalium, antioxidanten,vitaminen (B en E) en mineralen (magnesium, ijzer en zink). 

Ontbijt, lunch, diner, of midden in de nacht: pindakaas kan altijd. En of je je pindakaas nu glad of met stukjes pinda, zoet of hartig, of rechtstreeks uit de pot wilt, dit is de ultieme verzameling recepten voor pindakaasfans!

Review Koken met pindakaas

Pindakaas vind ik heerlijk en dan het liefst zo een lepel uit de pot. Of op brood, maar met pindakaas kun je zoveel meer! Daarom bedachten Tim Lannan & James Annabel heerlijke recepten voor het ontbijt, de lunch, het diner en als snack. Allemaal met pindakaas.

Dit boek is voor iedereen die van pindakaas houdt. En de pindakaas maak je natuurlijk ook zelf. Dat is echt een fluitje van een cent en superlekker. Zonder toevoegingen, echt pure pindakaas met een snufje zout. Ook dit staat in het boek beschreven hoe je dit doet, glad of met stukjes.

Het boek is opgedeeld in 7 hoofdstukken: ontbijt, lunch, diner, snacks, drankjes, kinderen én honden. Want jawel, met dit boek kun je ook lekkere dingen maken voor de hond!

De recepten zijn allemaal duidelijk beschreven en niet zo moeilijk om te maken. Zoals de pindakaas-hamparfait, bananenbrood, pinda-balsamico-bruschetta, Thaise gembersalade, West-Afrikaanse pindasoep, Krokantjes, fudge, truffels voor volwassenen, de hondenkoekjes en nog veel meer heerlijke recepten.

Conclusie

Een erg leuk cadeautje voor Sinterklaas of onder de kerstboom. Hier maak je een pindakaasliefhebber zeker blij mee!

Ben je ook enthousiast geworden over “Koken met pindakaas”?

Koken met pindakaas is o.a. verkrijgbaar bij bol.com.

Koken met pindakaas

Titel: Koken met pindakaas
Auteurs: Tim Lannan & James Annabel
Prijs boek: € 17,99
ISBN 9789048318742


Recept wafels met siroop

Dit waarschijnlijk één van de favoriete recepten uit het boek, volgens de schrijvers. En dat wil wat zeggen! Als je een wafelijzer hebt, hoef je niet meer na te denken over wat je de komende zondagmorgen eet. En dat begrijp ik wel, want ik heb ze geprobeerd en vond ze ook erg lekker!

Koken met pindakaas

Wafels met siroop

No ratings yet
Porties 3 personen

Ingrediënten

Wafelbeslag

  • 300 gr bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 55 gr fijne kristalsuiker
  • 1/4 tl zout
  • 2 eieren of eivervanger
  • 500 ml melk naar keuze
  • 60 ml kokosolie
  • 1 tl vanille-extract
  • 125 gr pindakaas

Pindakaassiroop

  • 145 gr fijne kristalsuiker
  • 90 gr pindakaas
  • 1/2 tl vanille-extract

Snelle vruchten-chia-jam

  • 750 gr bevroren gemengde bosvruchten of vruchten naar keuze
  • 45 gr chiazaad
  • 2 el sinaasappelsap van 1/2 sinaasappel
  • 60 ml ahornsiroop of zoetmiddel naar keuze

Instructies
 

Snelle vruchten-chia-jam

  • Meng de vruchten, het chiazaad en sinaasappelsap in een middelgrote kom en roer goed.
  • Dek het mengsel af en laat het 1-2 uur staan op kamertemperatuur, of zet het een nacht in de koelkast, om de vruchten te laten ontdooien.
  • Maak de vruchten zo fijn als je wilt met een pureestamper, vork of spatel.
  • Voeg ahornsiroop naar smaak toe. Laat de jam 20-30 minuten staan, zoadat het chiazaad het vocht opneemt en opzwelt.

Pindakaassiroop

  • Meng de suiker en 1,25 dl water in een kleine pan en verhit ze tot ze flink koken.
  • Haal de siroop meteen van het vuur en roer de pindakaas en vanille erdoor.
  • Blijf roeren tot de pindakaas gesmolten is en de siroop glad is. Laat de siroop afkoelen en dikker worden.

Wafels

  • Verwarm een wafelijzer met antiaanbaklaag voor.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder in een grote kom en roer de suiker en het zout erdoor.
  • Klop de eieren, melk, olie, vanille en pindakaas glad in een andere grote kom.
  • Spatel de droge ingrediënten geleidelijk door het eimengsel tot alles net gemengd is.
  • Bak de wafels in het wafelijzer. Stapel ze op met de pindakaassiroop en snelle vruchten-chia-jam en serveer ze warm.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Koken met pindakaas

Voor deze recensie heb ik het boek opgestuurd gekregen, lees mijn disclaimer voor meer informatie over samenwerkingen op marielleindekeuken.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating