Börek met spinazie en feta

0 reacties

Bij de Turkse supermarkt Advantage in Dordrecht vond in driehoekige vellen filodeeg, ideaal om zelf börek mee te maken. Ik maakte een bekende versie gevuld met spinazie en feta.

Börek met spinazie en feta

2.6 van 11 stemmen
Porties 6 stuks

Ingrediënten

Vulling

  • 200 gr spinazie
  • 200 gr feta
  • 1 kleine ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1/4 tl paprikapoeder
  • wat versgemalen peper

Eistrijksel

  • 1 ei
  • 125 ml melk
  • 40 ml olijfolie
  • zout en peper

Verder

  • 12 börek vellen te vinden bij de Turkse supermarkt
  • 1 el sesamzaadjes

Dipsaus

  • 60 gr Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook uit de knoflookpers
  • 1 el versgehakte peterselie
  • wat versgemalen zout en peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook in 5 minuten aan, tot de ui zacht is, maar niet bruin.
  • Voeg de spinazie toe en roerbak tot de spinazie is geslonken.
  • Schep het geheel in een zeef en laat goed uitlekken en afkoelen.
  • Verkruimel de feta in een ruime kom en voeg de spinazie toe, samen met het paprikapoeder en wat versgemalen peper.
  • Meng de ingrediënten voor het eistrijksel door elkaar.
  • Bestrijk een börek velletje met wat eistrijksel en leg een tweede velletje erop. Bestrijk nogmaals met wat eistrijksel.
  • Verdeel 2 el van het spinazie-feta mengsel over de brede kant van het börek vel. Vouw de zijkant iets naar binnen en rol niet te strak op.
  • Leg het rolletje op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met het eistrijksel.
  • Bestrooi het rolletje met wat sesamzaadjes.
  • Ga zo door met de volgende rolletjes.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de börek in ca 25 minuten goudbruin.
  • Meng de ingrediënten voor de dipsaus door elkaar en serveer deze met de iets afgekoelde börek.

Notities

Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating