Chocolade chip speculaas cookies

0 reacties

Heerlijke chocolade chip cookies met speculaaskruiden.

Chocolate chip speculaas cookies

4.5 van 2 stemmen
Porties 11 stuks

Ingrediënten

  • 110 gr boter
  • 90 gr rietsuiker
  • 85 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei (ca 50 gr)
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 200 gr bloem
  • 1/4 tl zout
  • 1 1/2 tl baking soda
  • 50 gr melkchocolade callets
  • 60 gr witte chocolade callets
  • 1,5 el speculaaskruiden

Instructies
 

  • Klop de boter met de suiker romig in de keukenmachine, tot de boter luchtig en licht van kleur ziet. Gebruik hiervoor de vlinderhaak.
  • Voeg het ei en de vanille toe en klop door tot het ei is opgenomen.
  • Voeg de bloem, speculaaskruiden, zout en baking soda toe en klop kort door tot het goed gemengd is.
  • Voeg de chocolade toe en meng kort door met een siliconen spatel.
  • Rol het deeg uit tot een worst van 18 cm en rol het deeg in een velletje huishoudfolie.
  • Laat het deeg twee uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden (boven-en onderwarmte).
  • Snij de rol deeg in 11 plakken en leg ze met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Ik bakte er 5 tegelijk. Leg eventueel nog wat chocolade op de bovenkant van de cookies, zodat je deze na het bakken goed ziet zitten.
  • Bak de cookies ca 15 minuten.
  • Haal de cookies uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen. Na afkoelen is de buitenkant knapperig en de binnenkant een klein beetje chewy.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating