Havermout met appel en rozijnen

0 reacties

Deze havermout met appel, rozijnen en chiazaad is een heerlijk verantwoord ontbijtje, met de smaak van warme appeltaart.

Havermout met appel en rozijnen

No ratings yet
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Ontbijt
Porties 1 persoon

Ingrediënten

  • 35 gr fijne havermoutvlokken
  • 200 gr amandelmelk
  • 2 kleine appels in blokjes gesneden
  • 2 el rozijnen
  • 1 el ongezouten amandelen grof gehakt
  • 1 el honing
  • 1 tl chiazaad
  • 2 tl kaneel
  • 1/2 tl vanille extract
  • snufje zout

Instructies
 

  • Doe de blokjes appel in een koekenpan en bak ze op een laag pitje in ca 10 minuten zacht.
  • Voeg halverwege 1 tl kaneel en de honing toe en meng door elkaar.
  • Doe ondertussen de havermout met de amandelmelk, rozijnen, chiazaad, 1 tl kaneel, vanille extract en een snufje zout in een kleine pan.
  • Laat zachtjes pruttelen tot de amandelmelk grotendeels is opgenomen door de havermoutvlokken en het een lekker smeuïg geheel is.
  • Meng de helft van de appel er doorheen.
  • Schep de havermout in een kom en leg de rest van de appel met de grofgehakte amandelen erop.
  • Serveer direct.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating