Boekentip: Welkom in de wereld van de patisserie! + recept voor chocoladetaart (de beste)

0 reacties

Maandag: appels uit de oven & reuzencookies. Dinsdag: beignets & flantaart met framboos. Woensdag: brownie met pistache & Mirliton-flantaart met abrikoos. Donderdag: appel-aardbeicrumble & zandkoekjes met gianduja. Vrijdag: blind’s & dacquoise met framboos en aardbei. Zaterdag: Franse vanillesoesjes & Italiaanse cassata-taart. Zondag: amandines met kers & madeleines met citroen en maanzaad. En voor bijzondere gelegenheden: grappige taarten.

Welkom in de patisseriewereld van Christophe Felder en Camille Lesecq, waaruit de verrukkelijkste geuren opstijgen… 180 unieke recepten waarmee je de week wel doorkomt!

Review Welkom in de wereld van de patisserie

In Welkom in de wereld van de patisserie openen Camille en Christophe de deuren van hun kleine banketbakkerij en heten ons welkom in luilekkerland!

Het boek begint met een aantal basisrecepten, zoals korstdeeg, soezenbeslag, snel bladerdeeg en rijke banketbakkersroom. Deze recepten zullen later in het boek van pas komen.

In de rest van het boek volgt ieder hoofdstuk een dag van de week. Voor iedere dag van de week een verzameling heerlijke recepten. Zoals praliné-pinda-koekjes, churros, koffiemuizen, ronde cake met rozemarijn en appel, roze koeken, appel pie cheesecake, kokosnoten met chocolade, vanillepavlova en nog veel meer heerlijks.

De meeste ingrediënten zijn gemakkelijk verkrijgbaar en gewoon in de supermarkt te vinden. De recepten zijn duidelijk en stap voor stap beschreven.

Bij ieder recept staat een prachtige foto om van te watertanden. De kaft van het boek vind ik ook supermooi. Deze voelt zacht aan met op de kaft een mooie gezellige tekening van de bakkerij.

Conclusie

Bij een patisserie bakboek denk je misschien snel aan allerlei ingewikkelde baksels, maar dit boek bevat 180 redelijk simpele en bruikbare recepten. Dit boek zul je dus vaak uit de kast pakken.

Ben je ook enthousiast geworden over “Welkom in de wereld van de patisserie!”?

Welkom in de wereld van de patisserie is o.a. verkrijgbaar bij bol.com.

Titel: Welkom in de wereld van de patisserie
Auteurs: Christophe Felder & Camille Lesecq
Prijs boek: € 29,99
ISBN 9789048318780


Recept chocoladetaart (de beste)

Van de uitgever mocht ik een recept uit het boek met jullie delen. Wat moeilijk om een recept te kiezen! Maar toen ik de chocoladetaart tegen kwam en daar “de beste” bij vermeld stond moest ik deze als eerste uitproberen.

De chocoladetaart was niet heel moeilijk om te maken en het resultaat is overheerlijk! De chocoladetaart had wel iets langer in de oven gemogen, want in het midden was hij nog erg zacht, maar dat maakte de taart eigenlijk wel erg lekker, vooral als hij nog een beetje lauw is. De taart is heerlijk bij de koffie of thee, maar ook lekker als dessert met een bolletje ijs.

Chocoladetaart (de beste)

4.4 van 5 stemmen
Porties 8 personen

Ingrediënten

  • 200 gr pure chocolade 70% cacao
  • 200 gr boter
  • 4 eieren (200 gr)
  • 200 gr fijne kristalsuiker
  • 1 mespuntje zout
  • 100 gr bloem

Verder

  • boter om in te vetten
  • bloem om de vorm mee te bestuiven
  • taartvorm van 22 cm doorsnede

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  • Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg van het vuur af de boter in stukjes toe en klop tot het chocolademengsel glad en lauw is.
  • Breek de eieren en splits ze.
  • Klop de dooiers 4 minuten met een deel van de kristalsuiker. Schenk dit mengsel bij het chocolademengsel. Voeg de rest van de kristalsuiker toe.
  • Klop de eiwitten met het zout tot stijve pieken. Spatel ze door het chocolademengsel. Voeg de bloem toe. Meng voorzichtig.
  • Beboter de taartvorm en bestuif hem moet bloem.
  • Verdeel het beslag erover. Zet de bakvorm in het midden van de oven.
  • Bak de taart 20-25 minuten en laat bij kamertemperatuur afkoelen tot lauw.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Voor deze recensie heb ik het boek opgestuurd gekregen, lees mijn disclaimer voor meer informatie over samenwerkingen op marielleindekeuken.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating