Vegetarische Orecchiette met kikkererwten

0 reacties

Mijn broer maakt iedere zondag een pastagerecht en mag zich intussen dan ook een echte pasta chef noemen 😉

Laatst maakte hij de Orecchiette in tomatensaus met kikkererwten van Yotam Ottolenghi, een Israëlisch-Britse kok en auteur van diverse kookboeken. Ik was benieuwd naar dit recept en besloot het ook te maken, maar dan wel met mijn eigen draai eraan. Ik paste de ingrediënten en de bereidingswijze ietsjes aan. Het resultaat is een lekkere vegetarische pasta.

Vegetarische Orecchiette met kikkererwten

No ratings yet
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 125 gr Orecchiette ik gebruikte de Orecchiette van het merk Rummo, o.a. te koop bij Jumbo.
  • 250 gr cherrytomaatjes gehalveerd
  • 200 gr kikkererwten uit blik uitgelekt en drooggedept
  • 200 ml passata
  • 40 gr zwarte olijven in dikke ringetjes gesneden
  • 2 el kappertjes
  • 20 gr versgehakte peterselie + nog een beetje extra om te bestrooien
  • 1 el tomatenpuree
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • versgemalen zout en peper
  • 1 tl karwijzaad
  • een scheutje olijfolie om in te bakken
  • olijfolie extra vierge

Instructies
 

  • Kook de Orecchiette in ruim water met een snuf zout volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de Orrechiette goed uilekken in een zeef.
  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en voeg de kikkererwten, knoflook, paprikapoeder en komijn toe. Bak het geheel op middelhoog vuur ca 10 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree en karwijzaad toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de olijven, kappertjes en cherrytomaten toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de passata en peterselie toe. Breng het geheel verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.
  • Schep door elkaar en laat nog 5 minuten zachtjes sudderen.
  • Voeg de Orecchiette toe en warm het geheel nog even kort door.
  • Verdeel het geheel over 2 borden en giet er een scheutje olijfolie extra vierge overheen.
  • Bestrooi het geheel met nog wat versgemalen peper en de resterende peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating