Runderstoof in rode wijn met cranberry

0 reacties

Een heerlijk runderstoofpotje met cranberries. Lekker met aardappelpuree.

Runderstoof in rode wijn met cranberry

No ratings yet
Porties 3 personen

Ingrediënten

  • 500 gr sucadelappen in blokjes gesneden
  • 250 gr kastanjechampignons in kwarten gesneden
  • 100 gr verse cranberries gewassen
  • 2 smalle winterpenen in reepjes gesneden (eerst in de lengte halveren, daarna in schuine reepjes)
  • 1 middelgrote ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 100 ml rode wijn
  • 100 ml water bij gebruik braadpan
  • 1 el balsamico
  • 1 el tomatenpuree
  • 1/2 runderbouillonblokje
  • een paar takjes verse tijm
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • versgemalen zout en peper
  • 1 el honing
  • boter om in te bakken
  • 2 el allesbinder

Instructies
 

Slowcooker

  • Haal het vlees een uurtje van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
  • Bestrooi het vlees met wat versgemalen zout en peper.
  • Smelt de boter in een ruime koekenpan en bak het vlees kort aan, zodat het een mooi kleurtje krijgt.
  • Haal het vlees uit de pan en leg het in de slowcooker.
  • Leg de reepjes winterpeen op het vlees en daarop de champignons.
  • Bindt de rozemarijn, tijm en laurierblaadjes bij elkaar met een stukje keukentouw en leg dit tussen het vlees en de champignons in de slowcooker.
  • Smelt nog een klein beetje boter in de pan en fruit het uitje met de knoflook in 5 minuutjes aan, tot de ui zacht is maar niet bruin.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuutje mee.
  • Voeg de rode wijn, balsamico en het halve runderbouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat een minuutje doorkoken.
  • Breng het geheel nog op smaak met wat versgemalen zout en peper.
  • Giet het geheel in de slowcooker, doorroeren is niet nodig.
  • Laat het geheel op de lage stand 6 uur stoven.
  • Voeg de gewassen cranberies toe en meng voorzichtig door elkaar.
  • Laat het geheel nog 2 uur op de lage stand stoven.
  • Voeg de honing en allesbinder toe en roer heel voorzichtig door elkaar, zodat de cranberries niet kapot gaan. Laat het geheel nog 10 minuutjes stoven, met het deksel van de slowcooker.

Braadpan

  • Haal het vlees een uurtje van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
  • Bestrooi het vlees met wat versgemalen zout en peper.
  • Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees kort aan, zodat het een mooi kleurtje krijgt.
  • Haal het vlees uit de pan en zet het even opzij.
  • Smelt nog een klein beetje boter in de pan en fruit het uitje met de knoflook in 5 minuutjes aan, tot de ui zacht is maar niet bruin.
  • Voeg de reepjes winterpeen en champignons toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuutje mee.
  • Voeg de rode wijn, 100 ml water, balsamico en het halve runderbouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat een minuutje doorkoken.
  • Breng het geheel nog op smaak met wat versgemalen zout en peper.
  • Leg het vlees terug in de pan.
  • Bindt de rozemarijn, tijm en laurierblaadjes bij elkaar met een stukje keukentouw en leg dit tussen het vlees en de groentje in de pan.
  • Laat het geheel op het laagste pitje ca 4 uur stoven. Controleer of het vlees al lekker zacht is, laat zo nodig nog wat langer stoven.
  • Voeg de cranberries toe en stoof nog een half uurtje mee.
  • Voeg de honing en allesbinder toe en roer heel voorzichtig door elkaar, zodat de cranberries niet kapot gaan. Laat het geheel nog een paar minuutjes stoven, met het deksel van de pan.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating