Schuimkransjes

0 reacties

Heerlijke luchtige kerstkransjes van eiwitschuim. Leuk om zelf te maken. Met een leuk strikje eraan kun je ze ook in de kerstboom hangen.

Uit dit recept haalde ik 6 grote kransjes. Hiervoor gebruikte ik een gekarteld spuitmondje nr. 18. Maar je kunt natuurlijk ook kleinere kransjes maken.

Er is speciaal musketzaad in kerstkleurtjes te kopen bij diverse winkels met bakbenodigdheden en online, maar aangezien de winkels nu dicht zijn en online bestellen langer duurt gebruikte ik de discodip welke o.a. bij Jumbo in het bakschap te vinden is.

Schuimkransjes

No ratings yet
Porties 6 grote

Ingrediënten

  • 100 gr eiwit (van 3 middelgrote eieren)
  • 90 gr fijne kristalsuiker
  • 10 gr vanillesuiker
  • 95 gr poedersuiker
  • snufje zout
  • wat musketzaad (discodip, o.a. bij Jumbo in het bakschap te vinden van Dr. Oetker)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 90 graden (boven- en onderwarmte).
  • Doe het eiwit met het zout in een kom en klop het eiwit schuimig.
  • Voeg al kloppend de kristalsuiker met de vanillesuiker in delen toe en klop door tot het eiwit goed stijf is.
  • Zeef de poedersuiker boven de kom en spatel met een siliconen spatel voorzichtig door het opgeklopte eiwit.
  • Doe het geheel in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit kransjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Strooi er wat musketzaad overheen en schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven.
  • Laat de kransjes ca 2,5 uur drogen in de oven.
  • Schakel de oven uit en laat de kransjes in de oven met de deur dicht afkoelen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating