Moelleux au chocolat / Lavacakejes

0 reacties

Een dessert waar iedere chocoladeliefhebber blij van zal worden, Moelleux au chocolat, ook wel lavacakejes. Dit dessert is ook nog een stuk makkelijker te maken dan je misschien wel denkt. En is ook nog eens erg goed voor te bereiden. Het beslag kun je al wat uurtjes van tevoren klaarmaken en bewaren in een spuitzak in de koelkast.

Je kunt de lavacakejes in een kookring bakken en op een bordje storten, maar je kunt ze ook in een mooi bakvormpje bakken en hierin serveren. Net zo lekker!

Moelleux au chocolat / Lavacakejes

3 van 1 stem
Bereidingstijd 30 minuten
Rusttijd 1 uur
Gang Dessert
Porties 4 personen

Ingrediënten

Beslag

  • 100 gr boter
  • 100 gr pure chocolade fijngehakt
  • 85 gr fijne kristalsuiker
  • 50 gr bloem
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 1 tl vanille extract
  • snufje zout

Verder

  • wat cacaopoeder of poedersuiker om te bestrooien
  • rode bessen
  • 4 metalen bakringen/serveerringen of bakvormpjes van 8 cm doorsnede
  • spuitzak

Instructies
 

  • Smelt de boter in een pannetje of magnetron, zorg dat de boter niet bruin kleurt.
  • Los de geraspte pure chocolade op in de boter.
  • Doe de eieren, eidooiers, vanille extract, fijne kristalsuiker en het zout in een kom en klop het geheel lichtjes op.
  • Zeef de bloem boven de kom en spatel het met een siliconen spatel er doorheen.
  • Voeg het chocolde-botermengsel toe en spatel er doorheen.
  • Schep het beslag in een spuitzak en leg de spuitzak voor minimaal een uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
  • Vet de bakringen in met wat boter en zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Knip de punt van de spuitzak af en spuit het beslag in de bakringen.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de moelleux ca 11-12 minuten tot de bovenkant gestold is. Wanneer de randjes stevig aanvoelen, maar het midden net een dun vliesje heeft, zijn ze goed.
  • Haal de moulleux uit de oven en laat een paar minuutjes rusten.
  • Zet de moulleux op een bordje en verwijder voorzichtig de bakringen.
  • Serveer de moulleux direct. Bestrooi de moulleux met wat cacaopoeder of poedersuiker en leg er een takje rode besjes bovenop. Serveer er eventueel nog wat vanille ijs of opgeklopte slagroom bij.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating