Zó maak je altijd in een handomdraai een pan heerlijke soep

0 reacties

De winter komt er weer aan en dat betekent dat men weer volop soep gaat maken. Dat is ook niet gek, want soep is een makkelijk gerecht om te maken en zal zeker in de koude wintermaanden perfect zijn om te maken. Soep kan je eigenlijk altijd wel maken en met een paar simpele ingrediënten heb je al een pan soep klaar staan.

Een goede basis

De basis van een soep is vrijwel altijd ongeveer hetzelfde. Je begint vaak met een uitje en wat knoflook en laat dit even aanbakken in jouw soeppannen, of pak snel een van jouw koekenpannen erbij hiervoor. Vervolgens voeg je de bouillon toe. Welke bouillon je gebruikt is aan jou, maar de meest gebruikte bouillon is kippenbouillon of groenten bouillon. Je kan natuurlijk kiezen voor wat je zelf wil, of zelfs je eigen bouillon maken.

Verdere ingrediënten uit de voorraadkast

Als de basis van de soep klaar is, kun je dingen toe gaan voegen. Eigenlijk wordt er altijd gebruik gemaakt van een mix van verschillende dingen. Groenten worden vrijwel altijd toegevoegd. Je kan dan ook haast elke soort groente wel toevoegen. Wortel, tomaat, paprika, courgette, prei, bleekselderij, broccoli, bloemkool, spinazie, aardappel, pompoen, ga zo maar door. Eigenlijk kun je elke soort groente die je in de voorraadkast hebt liggen wel in de soep gooien. Snijd het in hapklare stukjes en laat het in de bouillon gaar worden. Laat de soep niet koken, want dan verliest hij zijn smaak.

Als je van vlees houdt, kun je dit er ook in toevoegen. Je kan bijvoorbeeld stukjes kip koken en er doorheen doen, of andere stukjes vlees of vis. Dit geeft ook weer smaak en structuur aan de soep. Het is maar net wat je toevallig nog hebt liggen.

Extra toe te voegen

Je kan altijd nog andere dingen extra toevoegen. Veel mensen eten namelijk altijd rijst door hun soep, of pasta. Dat is voor veel mensen en in veel landen erg normaal en is ook erg lekker om een keer te proberen! Ook kun je natuurlijk vermicelli toevoegen. Voeg niet te veel toe, maar zorg ervoor dat er in elke portie soep een klein beetje pasta of rijst zit. Als je noedels toevoegt, kun je er een noedelsoep van maken. Eigenlijk kan je er dus echt alles mee wat je wil. Kijk wat je in de kast hebt liggen en maak hier gebruik van. Maak een grote pan soep en voilà, je hebt soep waar je lange tijd mee kunt doen!

Noedelsoep met kip en sugar snaps

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking, lees mijn disclaimer voor meer informatie over samenwerkingen op marielleindekeuken.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*