Shakshuka met avocado en feta

Shakshuka met avocado en feta

0 reacties

Heerlijke shakshuka met rode puntpaprika, avocado, feta en eieren.

Dit vegetarische gerecht kan op ieder moment van de dag worden gegeten, als ontbijt, lunch of lichte maaltijd. Serveer er wat brood bij om in te dippen.

Shakshuka met avocado en feta

Shakshuka met avocado en feta

Heerlijke shakshuka met rode puntpaprika, avocado, feta en eieren.
2 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 3 personen

Ingrediënten

  • 400 gr tomatenpulp
  • 3 eieren
  • 1 puntpaprika in reepjes
  • 1 kleine ui in halve ringen
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl gemalen komijn
  • snufje chilipoeder
  • snufje chiliflakes
  • 1 el versgehakte peterselie + een beetje extra om te bestrooien
  • versgemalen zout en peper
  • 1 avocado in plakjes
  • 40 gr feta ik gebruikte de Feta 40+ van AH, deze is vegetarisch
  • 0,5 el olijfolie om in te bakken

Instructies
 

  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook in 5 minuten tot de ui zacht is, maar niet bruin.
  • Voeg de paprika toe en bak 5 minuutjes mee.
  • Voeg de tomatenpulp, met de paprikapoeder, komijn en chilipoeder toe en meng door elkaar.
  • Laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
  • Voeg de peterselie toe en breng de saus verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.
  • Maak 3 kuiltjes in de saus en breek hierin de eieren.
  • Laat de eieren zachtjes stollen in de saus op een middelhoog pitje.
  • Haal de pan van de warmtebron en leg de avocado tussen de eieren.
  • Verkruimel de feta erover en bestrooi het geheel met wat chiliflakes en versgehakte peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Shakshuka met avocado en feta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating