Een heerlijke gebonden courgettesoep met zure room en gerookte zalm. Lekker voor de lunch of als snelle en lichte avondmaaltijd.
Courgettesoep met zure room en gerookte zalm
Ingrediënten
Courgettesoep
- 1 courgette in blokjes
- 1 sjalotje fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 350 ml groentebouillon zelfgemaakt of van 350 ml water met één groentebouillonblokje
- 50 gr aardappel in kleine blokjes
- 1 el versgehakte peterselie
- olijfolie om in te bakken
Topping
- 1 el zure room
- 1 plakje gerookte zalm
- scheutje olijfolie extra vierge
- versgemalen peper
- wat versgehakte peterselie
Instructies
- Verhit een scheutje olijfolie in een ruime kookpan en fruit hierin de ui met de knoflook aan, tot de ui zacht is, maar niet bruin.
- Voeg de courgette en de aardappel toe en bak een minuutje mee.
- Giet de groentebouillon in de pan en breng zachtjes aan de kook.
- Voeg de peterselie toe.
- Laat het geheel 12 minuten zachtjes pruttelen.
- Pureer de soep glad met een staafmixer.
- Giet de soep in een bord. Schep een el zure room in het midden en leg de zalm er bovenop.
- Giet er een scheutje olijfolie extra over en bestrooi met wat versgemalen peper en wat versgehakte peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.