Heerlijke ouderwetse rijstebrij, met rozijntjes, boter, bruine suiker en kaneel.
Heerlijk als dessert of als tussendoortje. Voor rijstepap voeg je iets meer melk toe. Lekker snel klaar door het gebruik van dessertrijst.
Rijstebrij met rozijntjes
Ingrediënten
- 100 gr dessertrijst
- 525 ml melk
- 4 el rozijnen
- 2 el vanillesuiker
- 2 tl donkerbruine basterdsuiker
- snufje kaneel
- 2 klontjes boter
- snufje zout
Instructies
- Doe de melk met de rijst, rozijnen, het snufje zout en de vanillesuiker bij elkaar in een pan en roer door elkaar.
- Breng het geheel aan de kook en laat 12 minuten zachtjes pruttelen met het deksel van de pan.
- Roer af en toe door om aanplakken aan de bodem te voorkomen.
- Verdeek de rijstebrij over 2 schaaltjes en leg er een klontje boter en een tl bruine suiker op. Bestrooi met een snufje kaneel.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!