Gebakken uitjes / Bawang Goreng

0 reacties

Koop jij wel eens gebakken uitjes? Probeer ze dan eens zelf te maken, helemaal niet zo moeilijk en superlekker.

Ik doe ze over de nasi, bamisoep, hotdog, saté en vind ze ook erg lekker om zo te eten. Met dit recept maak je een schaaltje vol, maar maak gerust wat meer, want voor je het weet zijn ze op!

Gebakken uitjes / Bawang Goreng

No ratings yet

Ingrediënten

  • 1 netje sjalotjes van 400 gr
  • 2 el bloem
  • rijstolie of een andere neutrale olie om in te frituren
  • snufje zout

Instructies
 

  • Halveer de sjalotjes in de lengte en snij ze in dunne halve ringetjes.
  • Doe de halve ringetjes in een ruime kom en hutsel zo goed door elkaar zodat je allemaal losse ringetjes krijgt.
  • Hutsel er 2 el bloem doorheen.
  • Giet een laagje van ca 1 cm in een ruime pan tot ca 160 graden.
  • Frituur de uitjes in 3 porties in de olie, tot ze mooi goudbruin zijn. Haal ze dan zo snel mogelijk uit de olie, want als ze eenmalig kleuren, kleuren ze snel door.
  • Laat de gefrituurde uitjes uitlekken op een paar vellen keukenpapier en bestrooi met een klein snufje zout.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating