Duitse Reibekuchen zijn een soort pannenkoekjes van geraspte aardappel. Ze worden vaak gegeten op de Duitse Kerstmarkt en geserveerd met appelmoes.
Als extra smaakmaker voegde ik wat nootmuskaat toe, maar dit kun je ook weglaten. Of varieer eens met kruiden en specerijen, zoals peterselie of kerrie.

Duitse Reibekuchen
Duitse pannenkoekjes van geraspte aardappel.
Keukenbenodigdheden
- koekenpan
- grove rasp
Ingrediënten
- 500 gr aardappel grof geraspt
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 ei
- 1 el bloem
- wat versgemalen zout en peper
- snufje nootmuskaat
- boter of olie om in te bakken
Instructies
- Meng de geraspte aardappel met de fijngesnipperde ui, het ei en de bloem goed door elkaar.
- Breng het geheel op smaak met wat versgemalen zout en peper en nootmuskaat.
- Smelt een beetje boter, of verhit de olie, in een ruime koekenpan.
- Schep drie hoopjes van het aardappelmengsel in de pan en druk ze een wat platter.
- Bak de onderkant van de Reibekuchen op middelhoogvuur goudbruin.
- Draai ze om en bak de andere kant goudbruin.
- Ga zo door tot het aardappelmengsel op is.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
