Duitse Reibekuchen zijn een soort pannenkoekjes van geraspte aardappel. Ze worden vaak gegeten op de Duitse Kerstmarkt en geserveerd met appelmoes.
Als extra smaakmaker voegde ik wat nootmuskaat toe, maar dit kun je ook weglaten. Of varieer eens met kruiden en specerijen, zoals peterselie of kerrie.
Duitse Reibekuchen
Duitse pannenkoekjes van geraspte aardappel.
Keukenbenodigdheden
- grove rasp
Ingrediënten
- 500 gr aardappel grof geraspt
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 ei
- 1 el bloem
- wat versgemalen zout en peper
- snufje nootmuskaat
- boter of olie om in te bakken
Instructies
- Meng de geraspte aardappel met de fijngesnipperde ui, het ei en de bloem goed door elkaar.
- Breng het geheel op smaak met wat versgemalen zout en peper en nootmuskaat.
- Smelt een beetje boter, of verhit de olie, in een ruime koekenpan.
- Schep drie hoopjes van het aardappelmengsel in de pan en druk ze een wat platter.
- Bak de onderkant van de Reibekuchen op middelhoogvuur goudbruin.
- Draai ze om en bak de andere kant goudbruin.
- Ga zo door tot het aardappelmengsel op is.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
ooooh mijn pa vraagt al maanden wanneer ik aardappelpannenkoeken ga bakken,vorige week mijn moeder overleden dus ga pa deze week verwennen
Gecondoleerd met het verlies van je moeder ❤️ Wat lief dat je deze nu voor je vader gaat bakken, daar zal hij zeker blij mee zijn!
dank je wel Marielle
heb jaren voor mijn ouders gekookt,laatste jaar zaten ze in een verpleeghuis
maar pa krijgt zijn lekkere aardappelpannenkoekjes niet zo hij zegt,dus ja toch maar bakken (al vind ik het vreselijk om ze te bakken) ik deed het veel op de camping in de skottelbraai,dan gezellig bij elkaar en kun je er lekker bij zitten