Onbijten met chocolade, dat klinkt toch heerlijk? Deze gezondere chocolade pannenkoekjes zijn gemaakt met havermout en banaan. Je maakt ze in een handomdraai!
Gezondere chocolade pannenkoekjes
Ingrediënten
- 1 grote rijpe banaan
- 2 eieren
- 4 el havermout
- 1 el cacaopoeder
- 1 el honing
- 1/2 tl bakpoeder
- snufje zout
Verder
- wat gesmolten pure chocolade
- 2 el kokosflakes
- wat kokosolie of andere olie om in te bakken
Instructies
- Rooster de kokosflakes in een droge koekenpan en zet even opzij.
- Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron.
- Snij een paar plakjes van de banaan af en zet even opzij.
- Doe alle ingrediënten voor de pannenkoekjes bij elkaar in de beker van de staafmixer en pureer het geheel glad.
- Verwarm wat kokosolie in een ruime koekenpan en schep met behulp van een opscheplepel 2 of 3 pannenkoekjes in de pan.
- Bak de pannenkoekjes aan beide kanten en gaar.
- Ga zo door tot het beslag op is.
- Leg de pannenkoekjes op een bord en drizzle de gesmolten pure chocolade er overheen.
- Leg de plakjes banaan erop en strooi de kokosflakes er overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.