In de supermarkt zag ik bij de versgebakken broodjes Danish pastry met appel liggen. Ik heb ze niet gekocht, maar besloot ze zelf te gaan maken. Het resultaat is erg lekker geworden.
Dit recept is volledig vegan te maken.
Danish pastry met appel
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny bladerdeeg
Appelvulling
- 3 grote Elstar appels in kleine blokjes gesneden
- 60 gr kristalsuiker
- 1 el maïzena
- snufje kaneel
Glazuur
- 50 gr poedersuiker
- 1 tl vanille extract
- 1 el melk(vervanger)
- snufje kaneel
Verder
- 1 el abrikoos fruitspread bijv. AH, deze is vegan
Instructies
Appelvulling
- Doe de blokjes appel in een pan en stoof de appelblokjes in 5 minuten tot ze zacht zijn en vocht hebben losgelaten. Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen
- Meng de maïzena erdoor en laat nog heel eventjes stoven, tot er een soort gelei is ontstaan en de blokjes appel iets aan elkaar blijven plakken.
- Roer er een snufje kaneel door en laat de vulling wat afkoelen.
Danish pastry
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
- Snij het bladerdeeg in 10 lange stroken van 2,5 cm breed.
- Druk het uiteinde van een strook vast op een tweede strook.
- Draai de lange strook tot een soort spiraal (wokkel, zoals een kaasstengel).
- Druk het midden een beetje plat. Maak op deze manier 5 deegnestjes.
- Verdeel de appelvulling over het midden van de deegnestjes.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak in 35-40 minuten gaar en licht goudbruin.
- Verwarm de abrikozen fruitspread en bestrijk direct na het bakken de randjes.
- Laat ze afkoelen op een rooster.
Glazuur
- Doe de poedersuiker in een bakje, samen met het vanille extract en een snufje kaneel.
- Roer een halve el melk erdoor. Voeg beetje bij beetje de rest van de melk toe, zoveel als nodig, tot de juiste dikte.
- Drizzle met een theelepeltje wat glazuur over de Danish pastry
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!