Het basisrecept voor heerlijke eigengemaakte aardappelpuree.
Aardappelpuree
Ingrediënten
- 500 gr kruimige aardappels
- 40 ml melk
- 30 gr boter
- 1 tl grove mosterd
- versgemalen zout en peper
- snufje nootmuskaat
Instructies
- Kook de aardappels in water met een snuf zout in ca 12-15 minuten gaar.
- Giet de aardappels af en laat ze even uitwasemen.
- Breng de ondertussen de melk aan de kook en los de boter er in op.
- Stamp de aardappels met een pureestamper.
- Giet de melk bij de gestampte aardappels en roer stevig door met een pollepel.
- Voeg de mosterd, nootmuskaat en wat versgemalen zout en peper toe en roer nog een keer stevig door.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Deze aardappelpuree lijkt mij erg lekker.ik ga het de komende week deze pure eens maken.