Eenvoudige cottage pie

0 reacties

Cottage pie, een eenvoudige ovenschotel op basis van gehakt en aardappelpuree.

Het recept voor de aardappelpuree kun je hier vinden. Bestrooi de ovenschotel eventueel nog voor het de oven in gaat met wat geraspte kaas.

Eenvoudige cottage pie

2.8 van 5 stemmen

Ingrediënten

  • 1 recept aardappelpuree
  • 250 gr hoh gehakt
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 knoflook fijngehakt
  • 1 bleekselderij in dunne plakjes gesneden
  • 1 winterpeen in blokjes gesneden
  • 250 gr kastanje champignons in dikke plakjes gesnedem
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el worcestersaus
  • 1 tl gedroogde tijm
  • Versgemalen zout en peper
  • olijfolie om in te bakken

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook ca 5 minuten, tot de ui zacht is maar niet bruin.
  • Voeg de bleekselderij en de winterpeen toe en bak 3 minuten mee.
  • Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul en gaar.
  • Voeg de champignons toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree, tijm en worcestersaus toe en bak nog 1 minuut.
  • Breng het geheel verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.
  • Schep het geheel in een ovenschaal en verdeel de aardappelpuree er overheen.
  • Trek met een vork een raster in de aardappelpuree.
  • Schuif de ovenschaal in de oven en bak 30 minuten, tot de bovenkant mooi goudbruin kleurt.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating