Een supersimpel recept voor heerlijke pappardelle met zelfgemaakte pesto rosso, ruccola en pijnboompitten.
De pesto rosso kun je prima van tevoren maken en in een afgesloten potje in de koelkast bewaren, ‘s Avonds zet je dan binnen een kwartiertje deze heerlijke pasta op tafel. Het recept voor de pesto rosso kun je hier terugvinden.
Pappardelle met pesto rosso en ruccola
Ingrediënten
- 1 recept pesto rosso
- 200 gr pappardelle ik gebruikte de pappardelle van De Cecco, deze is o.a. verkrijgbaar bij AH.
- 10 gr pijnboompitten
- 50 gr ruccola
Instructies
- Kook de pappardelle in ruim water met een flinke snuf zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Haal de pijnboompitten uit de koekenpan en warm de pesto rosso in ca 2 minuten door.
- Giet de gekookte pappardelle af en laat goed uitlekken.
- Voeg de pappardelle toe aan de pesto rosso en meng het geheel goed door elkaar.
- Verdeel de pappardelle over twee borden en verdeel de geroosterde pijnboompitten en de ruccola er overheen.
Makkelijk en lekker