Ken jij de koningsoesterzwam, ook wel koningsboleet of Eryngii? Dit is een paddenstoel met een stevige dikke witte steel. De paddenstoel kun je in z’n geheel opeten en gemakkelijk in reepjes scheuren. Een prima vervanger voor vlees.
Mijn recept voor een broodje kip-kebab toverde ik om tot een vegetarische variant met deze paddenstoelen. Natuurlijk is de structuur iets anders, maar ook erg lekker!
Vegetarische paddenstoelen-kebab
Een heerlijk vegetarisch broodje kebab van koningsoesterzwammen.
Ingrediënten
Paddenstoelen-kebab
- 450 gr Koningsoesterzwammen
- 1 rode paprika in reepjes
Kebab-marinade
- 1/4 tl korianderpoeder
- 1/2 tl komijn
- 2 tl paprikapoeder
- 1/4 tl gemberpoeder
- 1/4 tl kurkuma
- 1/4 tl kaneel
- 1/4 tl cayennepeper
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/4 foelie
- 1/4 tl versgemalen peper
- 1/4 tl versgemalen zout
- 2 el olijfolie
Knoflooksaus
- 125 gr Griekse yoghurt
- 1 flinke el mayonaise
- 1 tl mosterd
- kneepje honing
- 2 teentjes knoflook uit de knoflookpers
- 1 el versgehakte peterselie
Verder
- 2 Turkse broodjes
- olijfolie om in te bakken
Instructies
- Meng de ingrediënten voor de knoflooksaus door elkaar en laat de smaken even intrekken in de koelkast.
- Meng de ingrediënten voor de kebab-marinade door elkaar.
- Scheur de koningsoesterzwammen in reepjes.
- Meng de kebab-marinade door de reepjes koningsoesterzwam. Laat het geheel 30-60 minuten marineren.
- Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin de reepjes koningsoesterzwam op hoog vuur aan in 5 minuten.
- Voeg de reepjes paprika toe en bak verder op hoog vuur tot de reepjes koningsoesterzwam mooi bruin zijn en er vlezig uit zien. Ik liet het in totaal 12 minuten bakken.
- Verdeel het geheel over 2 broodjes en serveer de knoflooksaus erbij.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.