Kip-kerrie saucijzenbroodjes

Maak zelf heerlijke saucijzenbroodjes met kip-kerrievulling.

Recept afdrukken Pin recept
5 van 1 stem

Kip-kerrie saucijzenbroodjes

Porties: 4 stuks

Ingrediënten

  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 1 ei
  • 7 ml koffiemelk cupje

Vulling

  • 250 kipgehakt
  • 1 ei
  • 35 gr paneermeel
  • 2 tl sambal oelek
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl uienpoeder
  • 1 el kerriepoeder
  • versgemalen zout en peper
  • 1/2 tl chiliflakes
  • 1/4 tl komijn
  • 1/2 tl paprika

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
  • Laat de plakjes roomboterbladerdeeg ontdooien en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Doe alle ingrediënten voor de vulling bij elkaar in een ruime kom en kneed goed door elkaar.
  • Verdeel het kipgehakt mengsel in vieren en maak er 4 rolletjes van, net zo lang als de plakjes bladerdeeg.
  • Leg de rolletjes kipgehakt in het midden van de plakjes bladerdeeg.
  • Bestrijk het zijrandje van de plakjes bladerdeeg dun met wat water en vouw ze dubbel.
  • Druk de zijkant goed aan met een vork.
  • Klop het ei los met de koffiemelk en bestrijk de saucijzenbroodjes dun met het eimengsel.
  • Wacht vijf minuten en bestrijk ze nog een keer dun.
  • Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de saucijzenbroodjes 30 minuten.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken


Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het superleuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken

Wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram.



One thought on “Kip-kerrie saucijzenbroodjes

  1. Marjolein Beantwoorden

    Heerlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating