Kip-kerrie saucijzenbroodjes

3 reacties

Maak zelf heerlijke saucijzenbroodjes met kip-kerrievulling.

Kip-kerrie saucijzenbroodjes

5 van 1 stem
Porties 4 stuks

Ingrediënten

  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 1 ei
  • 7 ml koffiemelk cupje

Vulling

  • 250 kipgehakt
  • 1 ei
  • 35 gr paneermeel
  • 2 tl sambal oelek
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl uienpoeder
  • 1 el kerriepoeder
  • versgemalen zout en peper
  • 1/2 tl chiliflakes
  • 1/4 tl komijn
  • 1/2 tl paprika

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
  • Laat de plakjes roomboterbladerdeeg ontdooien en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Doe alle ingrediënten voor de vulling bij elkaar in een ruime kom en kneed goed door elkaar.
  • Verdeel het kipgehakt mengsel in vieren en maak er 4 rolletjes van, net zo lang als de plakjes bladerdeeg.
  • Leg de rolletjes kipgehakt in het midden van de plakjes bladerdeeg.
  • Bestrijk het zijrandje van de plakjes bladerdeeg dun met wat water en vouw ze dubbel.
  • Druk de zijkant goed aan met een vork.
  • Klop het ei los met de koffiemelk en bestrijk de saucijzenbroodjes dun met het eimengsel.
  • Wacht vijf minuten en bestrijk ze nog een keer dun.
  • Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de saucijzenbroodjes 30 minuten.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

3 Reacties

  1. Marjolein

    Heerlijk!

  2. Ilse Rozenbrand

    Hoi!

    Ik wil deze saucijzenbroodjes dit weekend maken voor een brunch. Is het mogelijk ze vooraf te maken (op vrijdag maken, op zondag eten)? Kan ik ze dan het beste in de vriezer of koelkast bewaren? Alvast bedankt!

    Groetjes Ilse

    • Mariëlle in de Keuken

      Ja hoor dat kan zeker, het kan eigenlijk allebei. En voor serveren nog even kort in de oven om ze weer knapperig te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating