Caprese gehaktballetjes in tomatensaus

0 reacties

Heerlijke gehaktballetjes met stukjes zongedroogde tomaat en basilicum. Met een mozzarella vulling. Lekker als borrelhapje of bij de pasta.

Caprese gehaktballetjes in tomatensaus

3.7 van 3 stemmen
Porties 3 personen

Ingrediënten

Gehakt

  • 500 gr hoh gehakt
  • 150 gr semi zongedroogde tomaten in stukjes gesneden, o.a. verkrijgbaar bij AH
  • 1 teentje knoflook uit de knoflookpers
  • 1 el fijngehakte oregano
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el balsamico
  • 1 ei
  • 30 gr paneermeel
  • versgemalen zout en peper

Saus

  • 400 tomaten polpa bijv. Mutti
  • zout en peper
  • 1 el basilicum
  • 1 el peterselie
  • 1 el balsamico
  • snufje chilipeper

Verder

  • 15 mini Buffelmozerella bolletjes ik gebruikte ze van het merk Galbani
  • olijfolie om in te bakken.

Instructies
 

  • Meng de ingrediënten voor het gehakt bij elkaar in een kom en kneed goed door elkaar.
  • Draai 15 balletjes van ca 50 gr per stuk.
  • Druk met je duim in ieder balletje een diepe deuk en leg er een bolletje Buffelmozerella in.
  • Knijp de balletjes dicht en draai ze nog een keer mooi rond tussen je handen.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime braadpan en bak de balletjes rondom even aan.
  • Voeg de ingrediënten voor de saus toe en roer voorzichtig door.
  • Leg het deksel schuin op de pan en laat de gehaktballetjes nog 15 minuten zachtjes garen in de saus.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating