Vlaams stoofvlees met Westmalle dubbel

Heerlijk zacht vlees gestoofd in Westmalle dubbel.

Soc Vlaams stoofvlees met Westmalle dubbel

Vlaams stoofvlees met Westmalle dubbel

0 van 0 stemmen
Porties 3 personen

Ingrediënten

  • 600 gr sucadelappen in blokjes gesneden
  • 100 gr gerookte ontbijtspek in reepjes gesneden
  • 2 ui in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 200 ml Westmalle dubbel bij gebruik slowcooker
  • 330 ml Westmalle dubbel bij gebruik braadpan
  • 1/2 runderbouillonblokje
  • 1 el tomatenpuree
  • 1,5 tl Dijon mosterd
  • 1 tl worcestersaus
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • versgemalen zout en peper
  • olijfolie om in te bakken

Instructies
 

Slowcooker

  • Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen. Bestrooi het vlees met versgemalen zout en peper.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak het vlees even aan.
  • Schep het vlees uit de koekenpan en leg het in de slowcooker.
  • Fruit in dezelfde koekenpan de ui met de knoflook samen met het ontbijtspek in 5 minuutjes op laag vuur aan. Tot de ui zacht is, maar niet bruin.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
  • Giet de Westmalle dubbel erbij en breng zachtjes aan de kook. Voeg het halve runderbouillonblokje, de mosterd en worcestersaus toe. Laat het geheel een minuutje op middelhoog vuur pruttelen.
  • Giet het geheel over het vlees in de slowcooker. Steek de laurierblaadjes en takjes tijm ertussen en leg het deksel op de slowcooker.
  • Laat het geheel 7-8 uur stoven op de laagste stand tot het vlees heerlijk zacht is.
  • Laat het laatste half uur het deksel van de slowcooker en zet de slowcooker op high, zodat het vocht wat kan indikken. Blijft de saus te dun, voeg dan wat allesbinder of een maïzenapapje toe.

Braadpan

  • Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen. Bestrooi het vlees met versgemalen zout en peper.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak het vlees even aan.
  • Schep het vlees uit de braadpan en zet het even opzij.
  • Fruit de ui met de knoflook samen met het ontbijtspek in 5 minuutjes op laag vuur aan in het achtergebleven bakvet. Tot de ui zacht is, maar niet bruin.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
  • Giet de Westmalle dubbel erbij en breng zachtjes aan de kook. Voeg het halve runderbouillonblokje, de mosterd en worcestersaus toe. Laat het geheel een minuutje op middelhoog vuur pruttelen.
  • Leg het vlees terug in de pan en zet de warmtebron op het laagste pitje. Steek de laurierblaadjes en takjes tijm ertussen en leg het deksel op de pan.
  • Laat het geheel 3,5 – 5 uur stoven tot het vlees heerlijk zacht is.
  • Haal het deksel van de pan en zet de warmtebron ietsjes hoger. Laat de saus in ca 15 minuten wat indikken. Blijft de saus te dun, voeg dan wat allesbinder of een maïzenapapje toe.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!


Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het superleuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken

Wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram.


Soc Vlaams stoofvlees met Westmalle dubbel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating