Waarom we zo dol zijn op koffiecups

0 reacties

Hoe drink jij je koffie het liefst? Of beter gezegd: hoe zet je hem het liefst? Steeds meer mensen kiezen bij voorkeur voor cupjes. Een relatief nieuw systeem, dat toch alweer een flink aantal jaren erg populair is. Waar komt deze populariteit vandaan, en is koffie gezet uit koffie cups echt zoveel lekkerder dan koffie die op een andere manier is gezet?

Hoe werkt het eigenlijk?

Koffiecups zijn een beetje mysterieus. Door hun verpakking kun je niet zien wat erin zit, om maar eens wat te noemen. Dit is niet met opzet zo gedaan. Althans: de manier van verpakken heeft wel een duidelijke reden, maar die is niet om jou het zicht op de inhoud te ontnemen. Nee, koffie kan simpelweg het best zo bewaard worden dat er geen lucht en licht bij kan komen, zo blijft de smaak het beste in stand.

Om die reden is de koffie in de capsule ook verpakt zonder dat hier zuurstof bij zit. Je treft er wel stikstof in aan, maar de zuurstof is met opzet buiten de cup gehouden, zodat je als gebruiker het beste resultaat krijgt. Hierin is het systeem redelijk uniek, wat ook meteen een deel van zijn populariteit kan verklaren. Een echt vers kopje koffie is met een cup geen enkel probleem!

Nadat je de cup in de machine plaatst, wordt deze geperforeerd. Daarna wordt er onder een stevige druk heet water doorheen geperst, waarna het resultaat daarvan, de koffie, in je kopje terechtkomt. Een innovatieve manier van koffiezetten, die in de basis nog steeds erg lijkt op hoe we dat al sinds mensenheugenis doen. Water door gemalen koffie leiden, en het resultaat daarvan opvangen terwijl de gemalen koffie overblijft.

De keuze is enorm

Niet alleen de versheid zorgt ervoor dat koffiecups zo populair zijn geworden. Zeker voor mensen die wel van een beetje afwisseling houden, is het systeem met cups ook ideaal. Er is namelijk volop keuze, afhankelijk van het soort machine dat je gebruikt. Van L‘or capsules tot varianten voor de Dolce Gusto, al dan niet met een extra smaakje eraan. Variëren wordt heel makkelijk, je kan voor ieder moment van de dag een favoriet soort cup hebben, en de hele dag door je koffie drinken zo vers als het maar zijn kan. De cupjes van verschillende merken worden steeds gemakkelijker verkrijgbaar, waardoor ook de prijzen minder hoog zijn dan ze bij de introductie van het systeem waren. Let er wel op dat je de cups aanbiedt voor recycling. Dat is namelijk heel goed mogelijk, en een stuk duurzamer dan na ieder kopje koffie een cupje bij het restafval gooien.

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking, lees mijn disclaimer voor meer informatie over samenwerkingen op marielleindekeuken.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*