Zo tover je je eigen huis om tot een gezellig restaurant!

0 reacties

Nu we door de huidige coronacrisis in een lockdown zitten, zijn de restaurants en café tijdelijk gesloten. Je kunt dus niet meer met je partner of een vriend of vriendin gezellig uit eten gaan, na je werk ergens borrelen of met je buurvrouw een kop koffie drinken in dat leuke tentje in de stad. Maar dit hoeft gelukkig niet te betekenen dat je dat gezellige gevoel thuis niet kunt creëren! In dit artikel lees je hoe je je eigen huis kunt omtoveren tot een gezellig restaurant. Klinkt dat niet ideaal?

Reserveren maar!

Eet je met je eigen partner of gezin, of komt er een vriendin eten? Om dat echte restaurant-gevoel te creëren, is het leuk om er ook een restaurant-afspraak van te maken. Zet het thuis-etentje dus in je agenda en plan er een tijdstip voor. Precies hoe je zou doen met een etentje buiten de deur. Zo heb je iets om daadwerkelijk naartoe te leven.

Print het menu

Om de voorpret nog meer te vergroten, zou je het menu van die avond kunnen printen. Doe dit bijvoorbeeld op een mooie kaart met een leuk lettertype. Deze kun je van tevoren op de tafel neerleggen. Op die manier krijg je het gevoel alsof je in een heus restaurant zit. Verder kun je de tafel dekken met een luxe tafelkleed en met mooi servies. Het servies van Bodum bijvoorbeeld is erg geschikt voor een gezellige avond aan tafel. De producten zijn daarbij van kwaliteit, maar ook betaalbaar. Ook het merk Iittala is aan te raden: je kunt hier onder andere ambachtelijk geblazen glaswerk vinden, tijdloze serviezen, pannen en woondecoratie. 

Doe je telefoon uit

Wanneer je normaal uit eten gaat, heb je waarschijnlijk je telefoon uit of berg je deze op in je jas of tas. Je wil namelijk genieten van het eten zelf en van je gezelschap. Bij een thuis-etentje is dit net zo belangrijk. Spreek daarom af dat iedereen zijn of haar telefoon weglegt en er de hele avond ook niet op kijkt. Hierdoor heb je echt aandacht voor elkaar.

Je kleding

Het is logisch dat je in deze lockdown vaak de hele dag rondloopt in je trainingspak of andere kleding die comfortabel is. Ontzettend logisch natuurlijk, maar als je dat echte restaurant-gevoel wil terughalen, is het leuk om je voor het etentje mooi aan te kleden. Op die manier raak je in een feestelijke stemming.

Sfeer

Om nog meer in de sfeer van een etentje buiten de deur te komen, kun je een muziekje op de achtergrond aanzetten. En dan geen standaard playlist van Spotify, maar bijvoorbeeld wat rustigere muziek, zoals je in een luxe restaurant vaak ook hoort.

Genieten maar

Geniet van een gezellig avondje uit in je eigen huis! Met al deze tips zal dat vast gaan lukken. Eet smakelijk!

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking, lees mijn disclaimer voor meer informatie over samenwerkingen op marielleindekeuken.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*