Carrot cake cupcakes met roomkaastopping

Één van mijn favoriete taarten is toch wel een carrot cake. Een licht kruidige cake met wortel en een roomkaastopping. Met hetzelfde recept als voor de grote taart maakte ik deze carrot cake cupcakes.

Superlekker en leuk om te serveren bij de koffie, brunch of high tea. De cupcakes zijn ook niet zo moeilijk om te maken. Je kunt de carrot cake cupcakes een dag van tevoren maken, bewaar ze dan in de koelkast. Haal ze een uurtje van tevoren uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen, want dan zijn ze het lekkerst.

Decoratie worteltjes op de carrot cake cupcakes

De marsepeinen worteltjes staan leuk als decoratie. Deze kocht ik eens in een Duitse supermarkt, ze zijn van het merk Dr. Oetker. In Duitsland hebben ze in de supermarkten vaak een grote bakafdeling. Mijn favoriete supermarkt is de Markthalle in Krefeld, je kijkt je ogen uit en kunt er wel een paar uurtjes zoet zijn. Helaas zit winkelen in Duitsland er nu even niet in. Maar als we de grens weer eens over mogen, dan kan ik je deze supermarkt zeker aanraden.

In Nederland kun je decoratie worteltjes o.a. online vinden bij bouwhuis.com en deleukstetaartenshop.nl. Of maak ze zelf van wat oranje en groen gekleurde marsepein of fondant. Je kunt de cupcakes eventueel ook decoreren met wat geraspte wortel of een pecannootje.

carrot cake cupcakes

Carrot cake cupcakes

Heerlijke carrot cake cupcakes met een roomkaastopping.
0 van 0 stemmen
Porties 9 stuks

Ingrediënten

Cupcakes

  • 140 gr bloem
  • 140 gr lichtbruine suiker
  • 140 ml zonnebloemolie
  • 125 gr geraspte worteltjes
  • 2 eieren
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille extract
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl bakingsoda
  • snufje zout

Roomkaastopping

  • 150 gr roomkaas ik gebruikte Philadelphia light
  • 95 gr poedersuiker
  • 75 gr boter
  • 1 tl vanille extract

Afwerking

  • 50 gr gehakte pecannoten
  • 9 decoratie worteltjes

Verder nodig

  • 9 papieren cupcakevormpjes
  • cupcake bakvorm
  • spuitzak
  • rond spuitmondje ik gebruikte nr. 22

Instructies
 

Cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
  • Meng de bloem met het zout, kaneel, gemberpoeder, bakpoeder en bakingsoda door elkaar en zet even opzij.
  • Klop de eieren met de suiker een minuut op middelhoge stand.
  • Zet de mixer een standje lager en voeg langzaam de zonnebloemolie toe.
  • Zet de mixer weer op middelhoge snelheid en klop nog een halve minuut.
  • Voeg het vanille extract en de geraspte worteltjes toe en klop nog even op lage snelheid door tot alles vermengd is.
  • Voeg de droge ingrediënten toe en klopt kort door tot alles vermengd is.
  • Leg de papieren cupcakevormpjes in de cupcake bakvorm.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes,
  • Zet de bakvorm in de oven en bak de cupcakes in 20-22 minuten gaar.
  • Laat de cupcakes helemaal afkoelen op een rooster.

Roomkaastopping

  • Klop de boter met de poedersuiker net zo lang tot de boter mooi wit en luchtig is, dit kan 10 minuten duren.
  • Voeg de roomkaas en het vanille extract toe en klop nog een minuutje goed door.

Afwerking

  • Doe de roomkaastopping in een spuitzak met een groot rond spuitmondje en spuit grote doppen op de cupcakes.
  • Druk aan de zijkanten van de roomkaastopping wat gehakte pecannoten.
  • En leg een marsepeinen worteltje er bovenop.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!


Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het superleuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken

Wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram.



Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating